Hem SpelPlaystation 3 / PS3 Recension: God of War II (Playstation 2)

Recension: God of War II (Playstation 2)

av senses.se

Spelade just igenom hela God of War II (Nordisk Film Interactive / SCEA) med Michaela, på Playstation 2, och är bara häpen över hur jävla övergrymt det är. Du får en berg-och-dalbana i dryga 15 timmar på de lite svårare nivåerna (välj minst normal, lätt är löjligt enkelt). Spelet i sig erbjuder en del klurande i form av mer eller mindre logiska problem, men envishet och trial-and-error ger alltid resultat. Stort cred till Santa Monica-studion som gjort allt maffigare till tvåan – nivåerna, bakgrunderna, fienderna och inte minst boss-fighterna (varav en är djävulskt svår, du lär märka vilken…). Det är en intensiv upplevelse, varje minut det varar, så räkna inte med att orka spela mer än två timmar åt gången.

Ett absolut måste om du har Playstation 2 (eller 3, funkar utmärkt även där). Ett av de bästa spelen Sony släppt på mycket länge och en svansång som heter duga för den gamla trotjänaren PS2.

Det tog två år att få en uppföljare till ettan, som var ett av de bästa spelen som släpptes till 2005. Kan vi hoppas på lite snabbare release av den tredje och – enligt utvecklarna – avslutande delen (som kommer exklusivt till PS3)? Till dess kan vi glädjas åt ”mellanspelet” God of War: Chains of Olympus (Nordisk Film / SCEA), som kommer till PSP i höst. Och när du ändå är igång att spela PSP kan du också kika på nya versionen av maskinen, ”Slim & Lite”, som förutom att vara tunnare och ha bättre UMD-läsare också har tv-ut så att du även där kan dela upplevelsen med en annan spelare!

Betyg 5 av 5 - spel - senses.se

God of War 2

Missa inte detta

4 kommentarer

Jocke september 22, 2012 - 12:45

Vet du när GOW 4 kommer??

Svara
admin september 22, 2012 - 13:30

Någon officiell 4:a kommer inte, men God of War: Ascension, som faktiskt är en egentlig uppföljare, men formellt en prequel (utspelar sig före alla andra spel i serien) släpps till PS3 i mars 2013. Blir nog hur coolt som helst!

Svara
senses.se augusti 20, 2014 - 11:30

Uppdatering från officiellt håll – några år senare. :) GOW 4 kommer, troligtvis under 2015, men då endast till Sonys Playstation 4.

Svara
senses.se augusti 28, 2018 - 17:03

Och ytterligare fyra år senare så kom spelet då till slut, i form av en remake. God of War 4 som blev.. God of War. På PS4. http://www.senses.se/god-of-war-recension/

Svara

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.