Hem Spel3DS/2DS senses.se listar höjdpunkterna från Gamescom 2014

senses.se listar höjdpunkterna från Gamescom 2014

av senses.se

Efter att nyligen ha landat, efter en intensiv vecka i Tyskland och staden Köln – stolt innehavare av Europas största, gotiska katedral (den är verkligen mäktig!) och en av världens största spelmässor: Gamescom (som tidigare ägde rum i Leipzig) så har vi tack vare Gamescom 2014 fått alla sinnen uppfyllda av hundratals nya spel som väntar hösten 2014 / våren 2015. Här nedan går vi igenom det som gjorde oss mest uppspelta – format för format.

super_smash_bros_gamescom-2014

Nintendo
Den japanska speljätten, som vår vän Jon Hare (Sensible Soccer) beskriver som ”den utvecklare med högst kvalitet genom tiderna”, har ju tyvärr valt att minska sin närvaro på mässor och fokusera mer på sina Nintendo Direct-streamar. Men ändå fanns man på plats såklart att visa höstens stora dragplåster Super Smash Bros på 3DS som släpps i höst och dess ännu mer efterlängtade storebror med samma namn, Super Smash Bros Wii U, som kommer våren 2015. Grym grafik, härligt röj och publikt jubel gjorde detta till en relativt enkel kandidat att vinna ”folkets mest önskade”-pris på mässan.

Microsoft
Amerikanska jätten Microsoft hade en väldigt bra och omhändertagande monter. Dels njöt vi av många spännande nyheter under deras presskonferens (som du kan se i sin helhet här), dels fick vi bekräftat att Xbox One faktiskt kommer som planerat den 5:e september till Sverige och resten av Norden och ni kära läsare kommer att kunna läsa om maskinen och alla dess releasespel här på senses.se väldigt snart. Vi fick personlig presentation och demo av tre storspel som är på gång till formatet – först ut spelet som spås bli en av årets storsäljare: Halo – The Master Chief Collection.

halo_master_chief_collection

Förutom Halo Channel, där du kan följa tv-serien Halo: Nightfall och låsa upp achievements medan du gör det, så är de stora nyheterna att alla fyra klassiska Halo-spel putsats upp och presenteras i HD för en ny generation. Störst make-over har Halo 2 fått, som känns nästan som ett helt nytt spel, med alla förbättringar i fråga om grafik och spellägen. 60 fps och 1080p flöt som en dröm och det remixade ljudet var heller inte någon nackdel. Vi kommer att ge er en mer djuplodande inblick i samlingen lagom till att den släpps 11:e november.

Ori and the blind forest är precis ett sånt spel vi älskar på senses.se. Ljuvlig, sagolik grafik á la Child of Light, blandat med old-school plattformsspel och intuitiva kontroller. Du styr figuren Ori, en slags kattliknande varelse som påminner lite om Stitch från Disney-filmen. Genom att hoppa, klättra och besegra fiender och kreativa bossar, så ska du rädda skogen ifrån undergång. Mysigt, familjevänligt och känns väldigt rätt i handen när man spelar. Vi tror Ori and the blind forest kan bli en av de stora Xbox One-succéerna när det släpps lagom till julen 2014.

Slutligen rundade vi av med Forza Horizon 2, som var lite av ett kärt återseende då vi så saknat essensens av PGR (Project Gotham Racing) från Dreamcast-tiden. Här är ett bilspel som fokuserar på körning, snygga kurvor och öppen värld att köra runt i. Utvecklarna sa att de älskar drift:en från PGR och friheten från tidiga Tony Hawk. Inga dåliga förebilder. Grafiken såg fenomenal ut, Nice såg verkligen ut som det gör i verkligheten till stora delar och det var imponerande hur kvälls- och regn-effekter plötsligt kom in och ändrade spelets karaktär. ”Driveatar” låter dina vänner ansluta och gäst-spela på dina banor och dyka upp i dina körsessioner. 200+ bilar kommer att finnas vid release, som är nära förestående efter Xbox One-släpps, nämligen 30:e september.

Sony
PS4:an har varit en enorm succé för Sony, som nog gjorde klokt i att släppa den i hela världen på en gång. 10 miljoner sålda exemplar sätter kurvan till och med brantare uppåt än den rekordgörande Playstation 2. Sonys presskonferens hade en drös med spännande spel, men vi fastnade särskilt för:

Hellblade, från Ninja Theory (som gjorde PS3-exklusiva Heavenly Sword). Spelet luktar lite uppföljare, även om vi inte fått bekräftat att det är det, med en cool, kvinnlig svärd-svingande protagonist.

The Last Guardian verkar utvecklas till ett nytt Duke Nukem: Forever så räknar vi inte med det någonsin kommer, utan tycker Rime kan vara en lovande Ico- och Zelda-doftande suppleant istället (dock oklart när det släpps):

Destiny, från Halo-utvecklarna Bungie, lär bli årets mest sålda spel som det ser ut just nu och kommer till alla format. Och för er som saknar en PS Vita och vill spela Tearaway så löser det sig också snart på PS4 (PS Vita var märkligt frånvarande under mässan…). Men slutligen kunde vi inte låta bli att imponeras och bli förväntansfulla över Michel Ancels (Rayman) nya open-world äventyr Wild, som kommer exklusivt för PS4 (förhoppningsvis nästa år):

Utöver konsol-exklusiva spel så kommer givetvis också en hel del bra titlar från tredjepartsutvecklare som släpps till multiformat. UbiSoft lämnade hakor på golvet när man visade Assassin’s Creed Unity, som kommer endast till PC och next-gen där det verkligen drar nytta av extra kraften. PES 2015 och Metal Gear Solid V: The Phantom Pain från Konami såg riktigt bra ut. The Evil Within lär bli läskigt när det kommer i höst och FIFA 15 är alltid spännande, såväl som att få uppleva dragkampen mellan Activisions Skylanders: Trap Team och Disneys Infinity 2.0: Marvel Superheroes, som får en uppsjö figurer och såg bra ut på PS4 (recension kommer snart, då spelet släpps 19:e september)

Med dessa godbitar så säger vi välkommen till hösten 2014 (och våren/året 2015) och hälsar er välkomna att dela en otroligt spännande spelhöst med oss på senses.se!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.