Hem SpelPC Recension: Dynasty Warriors 9 Empires

Recension: Dynasty Warriors 9 Empires

av Henric Brandt

Första delen i den japanska spelserien Dynasty Warriors släpptes redan 1997 och nu, 25 år senare släpps, den nionde: Dynasty Warriors 9 Empires. Personligen har jag inte spelat någon av de tidigare delarna i detta musou-spel, så jag kommer att recensera det separat och som ny spelare, och inte hur det står sig som en ny del i en spelserie.

Foto: ©2022 KOEI TECMO AMERICA Corporation/Omega Force - Dynasty Warriors 9 Empires - Meet and greet
Foto: ©2022 KOEI TECMO AMERICA Corporation/Omega Force/Nintendo.com

Ta kontrollen över en valfri General. Samla styrkorna, få ihop pengar och ge dig ut i strid för att erövra eller försvara områden. Det är inte helt lätt alla gånger att hålla balansen och se upp – blir du för elak kommer det att slå tillbaka, med oanade konsekvenser.

Foto: ©2022 KOEI TECMO AMERICA Corporation/Omega Force - Dynasty Warriors 9 Empires - conquer the world
Foto: ©2022 KOEI TECMO AMERICA Corporation/Omega Force/Nintendo.com

Dynasty Warriors 9 Empires är har så många olika ingångar, utgångar och saker att lära sig så tiden att bemästra spelet är näst intill oändlig. Du har massor av olika karaktärer att välja mellan och olika områden att försvara. Varje sektion har massor av parametrar som du behöver bemästra för att få bäst resultat. Det gäller att inte klicka fel, för då kanske du gör något riktigt elakt av misstag. Jag tryckte fel och lyckades plundra alla bönder i området på deras tillgångar. Snabbt gick min elakhets-mätare upp. Beroende på hur du styr så påverkas ditt område och möjligheten till att få in pengar och soldater.

Foto: ©2022 KOEI TECMO AMERICA Corporation/Omega Force - Dynasty Warriors 9 Empires - choose your avatar
Foto: ©2022 KOEI TECMO AMERICA Corporation/Omega Force/Nintendo.com

När det väl är dags för strid så har du din armé och du styr din General genom striderna. Dessa strider är överdrivna och episka och fiendesoldaterna flyger åt alla håll när du attackerar vilt. Problemet som jag kände var att jag inte hade någon bra översikt. Dynasty Warriors 9 Empires släpptes till PC redan 2018 och det märks att det är utvecklat för mus och tangentbord. Det är flera situationer där kontrollerna känns väldigt aviga och det är svårt att komma åt alla delar för att få överblick.

Foto: ©2022 KOEI TECMO AMERICA Corporation/Omega Force - Dynasty Warriors 9 Empires - Epic fight
Foto: ©2022 KOEI TECMO AMERICA Corporation/Omega Force/Nintendo.com

Sammanfattningsvis så känner jag tyvärr att Dynasty Warriors 9 Empires blir något för enahanda i spel-upplägget till slut, även om det finns vansinnigt mycket att göra så är allt ändå upplagt på samma sätt. Så betyget blir ändå bra, men det når inte riktigt upp till en regelrätt rekommendation åt precis alla – även om fans av genren och serien lär bli nöjda.

KOEI TECMO skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende, med konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.