Hem MobiliOS Recension: Disney Dreamlight Valley
Silver

Recension: Disney Dreamlight Valley

av Henric Brandt

I Disney Dreamlight Valley får vi uppleva ett äventyr utan dess like. Genom en magisk portal färdas vi till en plats där alla Disney-karaktärer bor och har bott. Ett mörker har tagit över dalen och alla har glömt vilka de är. Det visar sig att vår avatar besitter kraften att rensa bort det onda och sakta men säkert börjar de olika figurerna minnas vad som hänt. Nu är det dags att bygga upp allt som har raserats och även ta hem dem som har försvunnit ur dalen och som nu irrar runt utan minne.

Foto: ©2022 – Gameloft - Disney Dreamlight Valley - Paint with your favorite character.
Foto: ©2022 – Gameloft

Disney Dreamlight Valley har vi förhandstestat redan för ett och ett halv år sedan då spelet var i beta. Det har fortfarande en väldigt enkel story och den är inte spelets egentliga fokus. Vad du ska göra är att bygga ditt hus, umgås med vänner, fiska, spela spel, odla olika saker och utföra små uppdrag åt olika karaktärer. Det finns en mängd figurer att låsa upp under spelets gång och för varje ny karaktär dyker det upp nya saker som du kan göra. Jag fann en otrolig glädje i att laga mat med Musse Pigg, för min första kokbok någonsin var en Disney-kokbok och nu är det nästan som att umgås med karaktärerna på riktigt!

Varje figur har inspelade röster, men det är oftast kortare fraser och sedan är resten av det de säger i text. Lite synd kan jag tycka, men det fungerar ändå väldigt bra då rösterna verkligen låter som originalet.

Du kan skapa din avatar hur du vill och under spelets gång hittar du och kan även köpa olika kläder, hattar och skor. Det finns över 40 olika världar att besöka och 35 figurer att låsa upp och fler kommer undan för undan. Nu senast släpptes Laugh Floor från Monsters Inc.

Det som är lite synd med Disney Dreamlight Valley är att de olika världarna som du besöker har extremt små kartor att röra sig på. De är välgjorda, precis som resten av spelet, men det gav ett lite billigt intryck att spelskaparna inte gjort dem lite större. Något mer som störde mig är att upplägget till slut blir lite enformigt, för även om det finns mycket att göra så blir det väldigt mycket av samma sak om och om igen.

Foto: ©2022 – Gameloft - Disney Dreamlight Valley - Many wonderful things to discover.
Foto: ©2022 – Gameloft

Jag vill trots skavankerna ändå rekommendera Disney Dreamlight Valley, för det här är ett äventyr för hela familjen. Det är oväntat roligt att interagera med de älskade Disney-karaktärerna på deras hemmaplan. Även om jag kan se ett par tekniska brister i spelet så är det inget som förstör helhetsbilden.

Gameloft skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.