Hem Film & TV E3: Monsters University, Lone Ranger och vi har spelat Disney Infinity

E3: Monsters University, Lone Ranger och vi har spelat Disney Infinity

av senses.se

Igår var det sneak-peek för särskilt inbjuden press och media att ta del av Disneys kommande höjdpunkter i sommar. Först ut fick vi ta del av de 37 första minuterna av filmen Monsters University, som går upp i USA 21:a juni (31:a juli i Sverige) och lär ge Brad Pitts problemtygnda World War Z svår konkurrens samma helg. MU, som är som en slags prequel till Pixars monster-hit, Monsters Inc., berättar historien om hur Mike och Sully träffades på Monsters University där de båda ville gå skrämsel-programmet. Charmig, rolig och fartfylld var den halva vi fick se och tror absolut detta kan vara en av sommarens stora familjefilmer.

Detta följdes av en kortare presentation av Disneys stora sommar-satsning, The Lone Ranger. Pirates of the Carribean-gänget, med Gore Verbinski vid rodret och Johnny Depp i rollen som indianen Tonto, ger oss här en fläskig western för 250 miljoner dollar. Armie Hammer (som spelade tvillingarna i Social Network) sätter på sig masken och blir då Lone Ranger. Det bjuds på fet action, massiva tåg-scener, ridande och skjutande. Vi såg de 7 första öppningsminuterna i filmen, som verkar lovande, men det är svårt att säga om den stora publiken kommer att svara lika starkt på en western (som är en av de svåraste genrerna att dra bred publik till) som på det fantasifulla eposet Pirates. 3:e juli går filmen upp i både Sverige  och USA (lagom till Independence Day, 4 juli-helgen, som är en av sommarens största här), så vi ser fram emot att snart få se den i helhet.

Slutligen bakades allt ihop i Disney Infinity, spelet som redan blivit utvalt till Årets Leksak i Sverige 2013. Man visade oss hur alla Disney-figurer kan komma att samverka, genom att man köper figurer, kopplar in den på Infinity-plattan och även låser upp nya leksaker i själva spelet. Trailers som visades hade vi sett förr och även om idén verkar grym så var frame rate:n en besvikelse. Döm till vår förvåning när vi på efterfesten (som hölls på snajdiga Ritz-Carlton bredvid) faktiskt fick prova spelet, som några av de första utomstående i världen! Disney hade laddat in spelet på flera demo-enheter och vi fick prova ToyBox på Xbox 360 (läget där du kan skapa precis vad du vill, ex fotbollsplan med bilar) och Story Mode (Lone Ranger + Monster U) på WiiU. Spelet är ännu inte helt klart men demo-versionerna var bra mycket snyggare än trailers man hittills sett (bra Disney, att man blir positivt överraskad istället för som så många gånger förr på E3 – man får se en trailer som inte har något med färdiga spelet att göra och körs på en monster-PC). Xbox 360-versionen var klart överlägsen Wii U i fråga om utseende och framförallt frame rate – såg ingen exakt siffra men det kändes som stadiga 30+ frames hela tiden. WiiU-versionen var också snygg rent grafisk, men frame rate:n kändes inte helt optimal och på en next gen-maskin förväntar vi oss faktiskt 30-60 fps. Dock är ToyBox en betydligt mindre värld än öppna Story Mode, så det är inte en helt rättvis jämförelse och återigen – spelet är fortfarande beta och mycket kan fixas till innan releasen om drygt 2 månader. Vi blev iaf riktigt sugna på att få spela mer och kommer definitivt att göra det nu, när Disney skickade med oss Lone Ranger- och Randy (från Monster Inc)-playsetet till Infinity i vår goodie bag

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.