Hem SpelMac Recension: DCL – The Game
DCL - the game recension senses.se

Recension: DCL – The Game

av Henric Brandt

DCL (Drone Championship League) – The Game kan vara ett av de svåraste spel jag någonsin har spelat. Drönaren är verkligen en liten frustrerande tingest och har man aldrig flugit en så kommer det att komma som en chock. Nu har jag flugit drönare på riktigt, men aldrig en sån här tävlingsdrönare.

DCL - The Game Copyright THQ Nordic - Screenshot xbox one x

Det som imponerar på mig direkt med DCL – The Game är dess autenticitet: man kan verkligen ställa in varenda detalj på sin drönare. Allt ifrån motorstyrka, vikt, till vilka propellrar du sätter på. Det finns även flera olika sätt att flyga drönaren – allt från kameravy, utan någon som helst automatisering (svåraste), till ett arkadläge där höjden anpassas automatiskt (lättaste).

DCL - The Game Copyright THQ Nordic - Screenshot xbox one x

Problemet för mig är att jag inte riktigt hittar någon vettig tutorial i spelet där det går igenom i detalj hur man ska kompensera för de svårare inställningarna. Jag lyckades bara flyga totalt åt skogen hela tiden och till slut så blev det väldigt irriterande och frustrerande. Drönaren beter sig som en riktig sådan och du får kompensera mot väder och vind för att hålla den på rätt köl.

DCL - The Game Copyright THQ Nordic - Screenshot xbox one x

Grafiken är snygg och hisnande; när du till slut lyckas få drönaren att bete sig som du vill så är det vansinnigt tillfredsställande. På PC och Mac kan man koppla en riktig drönare-kontroll till spelet och verkligen få en autentisk känsla. Det funkar tyvärr inte att göra på konsolversionerna av DCL – The Game.

DCL - The Game Copyright THQ Nordic - Screenshot xbox one x

Du kan även spela online i olika turneringar eller tid-attack möten. Upp till 30 medspelare kan man vara samtidigt. Det finns hela 27 olika banor, så man kan flyga drönare i bland annat Kina, Italien och Schweiz.

DCL - The Game Copyright THQ Nordic - Screenshot xbox one x

Sammanfattningsvis så är DCL ett väldigt autentiskt och välgjort spel som simulerar tävlings-drönarflygning på ett mycket bra sätt. Det är samtidigt frustrerande svårt och jag hade verkligen behövt en tydligare vägledning i det, hur man skulle gå till väga för att flyga i de svårare inställningarna. Så jag har svårt att rekommendera det som enbart ett spel till den som bara är sugen på att spela ett drönar-spel. Men om du är ute efter en simulator där du kan träna på att flyga drönare inför tävlingar så är DCL – The Game ett måste. För du får all träning du behöver – utan att oroa dig för att flyga sönder dina dyra drönare.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.