Hem Film & TVBlu-ray Recension: DC League of Super-Pets
Silver

Recension: DC League of Super-Pets

av Henric Brandt

De flesta av oss kan historien om hur Superman (John Krasinski) kom till jorden, men det som inte så många kanske visste var att hans trogna hund Krypto (Dwayne Johnson) hoppade med in i kapseln innan den gav sig av från den döende planeten Krypton. Väl på jorden får Krypto samma krafter som husse och tillsammans så bekämpar de brott i Metropolis. Oundvikligen så lyckas Lex Luthor (Marc Maron) en dag kidnappa hela Justice League och deras enda hopp till räddning är Krypto och hans nyfunna djurvänner, som precis fått sina egna superkrafter. Klockan tickar ned och det är ont om tid. Deras enda hopp är nyskapade League of Super-Pets!

DC League of Super-Pets överraskade mig på många punkter. För det första så är den extremt trogen legenden om Superman. men med det lilla tillskottet att han fick med sig sin älskade hund i kapseln. Filmskaparna har även låtit Superman få behålla sin – enligt min mening – riktiga dräkt med kalsongerna på utsidan och fått det att se snyggt ut! Krypto är inte ett påhitt som är skapat för filmen, utan han har funnits sen 60-talet. Filmskaparna har inte fallit in i fällan att bara göra en film för barn utan de har gett oss vuxna DC-fans en hel del roligt att se på också.

Sen har DC League of Super-Pets ett överraskande emotionellt djup; det finns en hel del väldigt vuxna teman som tas upp och i en värld där allt blir alltmer slätstruket så är detta grepp väldigt uppfriskande. Röstskådespelarna är perfekt rollsatta rakt igenom med bland annat Dwayne Johnsons imponerande stämma som Krypto, Kevin Hart som superhunden Ace och min en av mina favoritskådisar Kate McKinnon som det smått galna Marsvinet Lulu. Sen att Batman spelas av Keanu Reeves är inget annat än perfektion!

DC League of Super-Pets finns tyvärr inte att få tag i på UHD i Sverige, men Blu-ray-utgåvan är inte fy skam den heller. Bilden presenteras i 1080p med hög bitrate, så i snabba sekvenser så finns det inga tecken på att bilden rycker. Färgerna är djupa och det finns ingen blödning mellan ljus och mörker. Slutstriden är mycket imponerande färgmässigt med massvis som sker samtidigt.

Även om detta är en Blu-ray-utgåva så bjuds vi ändå på ett imponerande Dolby Atmos-spår. Det finns inga kompromisser i ljudspåret här, utan det är precis lika bra som på en UHD-utgåva. På samma sätt som med bilden så är ljudet som mest imponerande i den episka slutstriden. Vi som publik är mitt i actionscenen med prylar som far förbi vårt huvud! Mixen är mycket välgjord så du behöver aldrig fundera på att höja eller sänka ljudet mellan dialog och action. Extramaterialet är tyvärr lite snålt tilltaget i min smak, även om det ger en liten inblick i hur filmen kom till.

Sammanfattningsvis så vill jag rekommendera DC League of Super-Pets. Det här är en överraskande kul superhjältefilm, med en ny infallsvinkel som jag inte sett förut. Ett tips är att se hela sluttexten för det finns en kul extrascen som är passar väldigt bra in i en annan DC-film som hade premiär i år. Det kanske är i animerade filmer som DC:s väg framåt ligger?

SF Studios skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.