Hem Livsstil Ny undersökning: Därför väljer svenskarna att köpa robotdammsugare
neato robotdammsugare

Ny undersökning: Därför väljer svenskarna att köpa robotdammsugare

av senses.se

Robotdammsugartillverkaren Neato har genomfört en undersökning kring svenskarnas attityder kring robotdammsugare. Undersökningen visar att femte svensk har en robotdammsugare och att den är ett vanligare inslag hos den yngre befolkningen i åldrarna 25 till 40. Boendetyp verkar inte spela roll, det är lika vanligt i villa som lägenhet, däremot är det mycket vanligare hos folk som bor större än 50 kvadratmeter. Majoriteten av de som har en robotdammsugare lever tillsammans med sin partner medan enbart 23 procent lever i singelhushåll. 

Foto: Neato


Den främsta anledningen till varför man valt att köpa en robotdammsugare är för att få bort päls från golv och mattor, även önskan om en bekväm tillvaro och att det passar ens livsstil spelar in när man väljer att köpa en. Något som är intressant är vilka rutiner svenskarna har över saker som de brukar plocka undan före roboten utför sin städning. I den frågan framkom det att det är vanligast att folk plockar undan: 

  • Kläder och skor (59%) 
  • Sladdar eller kablar (54%) 
  • Stolar (45%) 
  • Fjärde plats: Leksaker (34%)

Undersökningen utfördes på uppdrag av Norstat under augusti 2021 och är riksrepresentativ. senses testar under hösten Neato D8 och nya flaggskeppsmodellen Neato D10 – håll utkik. För mer info om Neato besök deras hemsida

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.