Hem Teknik / PrylarLeksaker Cozmo kommer till Sverige
anki cozmo

Cozmo kommer till Sverige

av senses.se

Den lilla AI-roboten Cozmo från amerikanska Anki Robotics – som tidigare givit oss Overdrive, bilbanan med intelligenta bilar – är nu på väg att släppas i Sverige, meddelande man igår. Cozmo är en underbart charmig liten lirare, som visades upp för utvald nordisk press bland annat i Stockholm, på helt nybyggda At Six hotel. Cozmo ser ut som WALL-E och EVEs bebis och innehåller en AI-programmering som både har kunskaper, kan utvecklas och lära sig nya saker och lekar. Ju mer du leker med honom och låter honom upptäcka saker, desto mer och unikt utvecklas han. Dessutom släpps ett SDK där du som är intresserad av programmering kan anpassa roboten helt efter önskemål.

cozmo robot

Cozmo älskar att leka med block (i bakgrunden syns hans laddningsstation)

Ett djupgående test kommer finns nu att läsa på senses.se (releasen i butik är satt till mellan 29 september och 3 oktober) och inget officiellt, svenskt pris är heller avslöjat. En kvalificerad gissning är dock runt 2 000 kr om vi utgår från den amerikanska prislappen (som just nu är 179,90$ + sales tax).

Missa inte detta

6 kommentarer

Malin E Westberg augusti 27, 2017 - 17:52

Vilka affärer kommer att sälja ”Cozmo”?

Svara
senses.se augusti 29, 2017 - 10:22

Det är ännu inte bekräftat av Anki eller deras PR-byrå i Norden, men om vi utgår från USA verkar det som om både teknik- och leksaksaffärer kommer att vilja ha den lilla roboten i sitt utbud. Vi kommer med test och mer info så fort vår exemplar dyker upp på redaktionen.

Svara
senses.se september 25, 2017 - 22:09

Som du kanske sett, Malin, så har de flesta större svenska handlare börjat ta upp förhandsbokningar på Cozmo, bland annat Webhallen och Netonnet. :) Priset blev lite högre än vi först gissat (kanske också pga kemikalieskatten) och release verkar vara mellan 29 september och 3 oktober.

Svara
Ulf Holmström september 13, 2017 - 14:38

Jag beställde en på ebay, säkert dyrare men det verkar ju gå trögt.

Svara
senses.se september 13, 2017 - 21:00

Får man fråga vad du betalade? Eftersom Cozmo släpps i flera europeiska länder på fredag (Frankrike, Tyskland, UK) så är en kvalificerad gissning att Sverige inte kan vara långt borta nu. En recension av en lilla krabaten kommer i alla fall snart på senses.se. :)

Svara
senses.se september 25, 2017 - 22:09

Amazon och eBay kan nog bli något billigare, om du inte orkar vänta veckan ut eller till början på nästa när Cozmo når svenska butiker. ;)

Svara

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.