Hem SpelPC Recension: Caverns of Mars – Recharged
Guld

Recension: Caverns of Mars – Recharged

av Henric Brandt

I Caverns of Mars: Recharged är gravitationen din största fiende. Ditt skepp faller hela tiden mot marken och du måste undvika berg, fällor och skjuta fiendeskepp. Det enda som stoppar ditt fall litegrann är när du skjuter – men det drar å andra sidan energi, och när den är slut faller du handlöst utan att kunna stoppa hastigheten. Under ”resans” gång så kan du plocka upp mer energi, nya vapen och fräscha sköldar och efter varje bana så kan du välja olika boosters.

Foto: ©2023 – Atari - Caverns of Mars: recharged - Laser!
Foto: ©2023 – Atari 

Caverns of Mars Recharged är det tredje recharged Atari spelet som jag recenserar och det enda av de tre där jag inte har spelat originalet. Precis som de andra två är det verkligen ett genidrag av Atari att försiktigt modernisera sin gamla spelkatalog. Spelen i sig har många gånger en väldigt smart och enkel spelmekanik, som fungerar i all evighet. Andra klassiska exempel på ett spel som håller för tidens tand är Pac-Man och Donkey Kong.

Originalet från 1981.

Precis som med de andra Recharged-spelen så behålls originalets essens, men spelskaparna har utvecklat det lite grann. Det finns bland annat olika uppdrag att slutföra och boosters att få efter varje bana. Grafiken är uppdaterad, men känslan behålls. Spelmekaniken är förrädiskt enkel och när jag väl hade fått in snitsen så kunde jag inte sluta. Det här spelet har nog den högsta ”Bara-en-gång-till”-faktorn av alla spel jag spelat tror jag!

Foto: ©2023 – Atari - Caverns of Mars: recharged - More Falling and shooting.
Foto: ©2023 – Atari 

Så det enda negativa jag kan ta upp har ingenting med spelet att göra egentligen men just för att det tänder en eld i bröstet att du vill klara av nästa bana och få högre poäng så försvinner tiden i en rasande hastighet. Vet kanske inte om det i sig är något negativt; att spelet är så kul så att man inte vill sluta!

Caverns of Mars: Recharged fungerar perfekt med handkontroll och det var inte någon gång som jag kände att jag missade något på grund av kontrollerna.

Foto: ©2023 – Atari - Caverns of Mars: recharged - Falling down.
Foto: ©2023 – Atari 

Sammanfattningsvis så blir Caverns of Mars: Recharged ett helt klart måste. Det är få spel som ger så mycket underhållning för en sån liten slant och plats på din hårddisk. Så passa på att njuta av uppdateringen eller gör som jag; upplev spelet för första gången.

Atari skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.