Hem SpelPC Recension: Broforce Forever
Guld

Recension: Broforce Forever

av Henric Brandt

I Broforce Forever så står världen alltid inför nya faror och de enda som kan kväsa dem är The Broforce som består av alla våra actionhjältar från 80 och 90-talet (Med några få undantag). Varje Bro har sina egna förmågor och vapen och precis allt går att skjuta och/eller sprängas sönder. Det snabbt, blodigt och helt omöjligt att lägga ifrån sig när man väl har börjat spela. Lås upp nya Bro´s under spelets gång och du kan spela själv eller tillsammans med andra i soffan. Det går även att spela online vilket leder till maximal förstörelse.

Foto: ©2015-2023 Devolver Digital - Broforce forever - Indiana Brones in action!
Foto: ©2015-2023 Devolver Digital

Broforce släpptes redan 2015 men nu har det fått en ordentlig uppdatering. Broforce Forever är helt gratis för dig som har spelet sen tidigare men att köpa det kostar inte många kronor och då ingår uppdateringen direkt. I Broforce Forever så finns det ett gäng nya fiender, banor och Bro´s!

Foto: ©2015-2023 Devolver Digital - Broforce forever - Sniper action!
Foto: ©2015-2023 Devolver Digital

Broforce Forever är nog ett av de roligaste spelen jag har spelat på länge. Spel-mekaniken är lätt att lära sig och det är inga som helst problem att få karaktärerna att göra som du vill på skärmen då kontrollerna är väldigt tighta. Möjligheten att kunna spela tillsammans med andra (IRL eller online) tillför också en hel del humor till spelet men det blir väldigt lätt så att alla skjuter och spränger sig igenom bergen och om man spränger för mycket av sin omgivning så kan därmed inte komma vidare på banan. Vilket kan leda till en del sura miner!

Foto: ©2015-2023 Devolver Digital - Broforce forever - Carnage!
Foto: ©2015-2023 Devolver Digital

Hur spelutvecklarna har lyckats komma undan med att ha med så många karaktärer från olika filmer utan att behöva betala saftiga upphovsrätts-summor är för mig en mindre gåta! Visst alla karaktärer är parodier på originalet och heter inte likadant men det finns inga som helst missförstånd om exakt vem de representerar.

Till största delen är det manliga actionhjältar men det finns även en hel del kvinnliga Bro´s som Ellen Ripbro (Ellen Ripley – Alien), The Brode (The Bride – Kill Bill) och Tank Bro (Tank Girl) med flera.

Foto: ©2015-2023 Devolver Digital - Broforce forever - Got to save them all!

Som filmnörd så fnissar jag lite extra när jag dör med Brominator (Terminator) och istället för att det blir en dödskalle nere i vänster hörn som det blir på de andra karaktärerna när man dör så blir det en tumme upp! Sen älskar jag att när man dör med The Brodator (The Predator) så spränger han sig själv precis som i filmen!

Grafiken är härligt retro pixlig och våldet är så överdrivet som det bara kan vara. För varje Bro du räddar så får du fler liv och låser därmed även upp nya Bro´s att spela.

Det enda negativa med Broforce Forever är att du inte kan välja vilken Bro du vill spela som och därmed blir vissa banor svårare då till exempel Indiana Brones (Indiana Jones) kan svinga sig med sin piska och därmed kan komma vidare enklare än till exempel Brobocop (Robocop) som inte alls kan röra sig på samma vis.

Foto: ©2015-2023 Devolver Digital - Broforce forever - off with their head!
Foto: ©2015-2023 Devolver Digital

Sammanfattningsvis så är Broforce Forever ett helt klart måste! Bara-en-gång-till-faktorn är skyhög och därmed är det extremt svårt att lägga ifrån sig spelet när du väl har börjat!

Devolver Digital skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.