Hem SpelMac Recension: Beyond Blue

Recension: Beyond Blue

av Henric Brandt

Jag har alltid haft en väldig respekt för vatten; det är inte det att jag är rädd, men jag har en konstig känsla av att jag någon gång i ett tidigare liv (om man nu tror på sådant) har drunknat. Så när jag spelar spel med vatten-tema så finns alltid en känsla av oro. Dagens recension handlar om spelet Beyond Blue, som är en dykar-simulator.

Foto: E-Line Media / Nintendo.com - Beyond Blue - Found a Whale.
Foto: E-Line Media / Nintendo.com

Undersök världen under havet iklädd din våtdräkt och simfenor. Varje dyk har en egen uppgift. Det finns ingen möjlighet att skadas eller dö i spelet utan Beyond Blue är ett pedagogiskt spel, helt och hållet utvecklat som tidsfördriv och avslappning. Du har specifika uppgifter som sagt att utföra, men inget leder till något negativt och det finns ingen tidsbegränsning.

Foto: E-Line Media / Nintendo.com - Beyond Blue - up close to a Whale.
Foto: E-Line Media / Nintendo.com

Spelet har riktigt bra röstskådespelare och dialogen känns realistisk och involverande. Musiken är riktigt bra och ljudet av havet och alla dess invånare är välgjort och omslutande. Så Beyond Blue fungerar verkligen bra som avslappning och tidsfördriv. Fast som spel känns det väldigt långsamt och enformigt. Då det inte finns några begränsningar eller egentliga faror så blir det väldigt enerverande om du inte hittar den där sista valen som du ska skanna eller finna den sista bojen du ska starta. En lite otäck grej är att du kan inte bryta ytan och titta ovanför vattnet. Ingen stor grej och jag förstår varför spelskaparna har gjort på det viset – men jag tyckte det kändes dels klaustrofobiskt och lite billigt att inte kunna se ovanför vattenytan.

Foto: E-Line Media / Nintendo.com - Beyond Blue - Found a Shark.
Foto: E-Line Media / Nintendo.com

Jag testade Beyond BlueNintendo Switch och kunde uppleva lite att grafiken kändes något komprimerad på sina ställen, med ganska blockiga kanter och några buggar. Det såg bättre ut i bärbart läge, men det är endast för att bilden då är mindre. Det flyter däremot på väldigt bra, så det är inga problem med prestandan i övrigt.

Sammanfattningsvis så är Beyond Blue ett intressant och välgjort, men ganska snävt som spel. Så betyget blir bra (med beröm godkänt), men det når inte riktigt upp till en rekommendation.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.