Hem Film & TVBlu-ray Recension: Batwoman – Säsong 1 (BD)
Batwoman Säsong 1 recension

Recension: Batwoman – Säsong 1 (BD)

av Henric Brandt

Bruce Wayne har försvunnit och varit borta i snart tre år. Hans kusin Kate Kane (Ruby Rose) är tillbaka i stan efter ha varit på en lång resa för att finna sig själv. Hon möter Waynes medarbetare Luke Fox (Camrus Johnson) och snart visar det sig att hon snubblar in på en väldigt stor familjehemlighet. Parallellt med allt härjar en ny superskurk som kallar sig för Alice (Rachel Skarsten) och Kate Kane inser snart att hon kommer att behöva ta över fladdermus-manteln och rädda Gotham, i form av den nya superhjälten Batwoman.

Batwoman skall inte blandas ihop med Batgirl som är en helt annan karaktär. Batgirl är Barbara Gordon, det vill säga polischef James Gordons dotter. Batwoman är Katherine Rebecca ”Kate” Kane som är kusin med Batman Bruce Wayne och hon har en helt annan dräkt och är i min mening en lite hårdare karaktär än Batgirl. Hennes serietidningsdebut var 2006 och hon introducerades i samband med The New 52.

Ruby Rose i huvudrollen som Batwoman är seriens främsta behållning. Hon är verkligen perfekt i sin rolltolkning och jag gillar hela upplägget. Men sen är det tyvärr slut på berömmet; Batwoman har en hel del problem i fråga om manus, klipp och regi. Det känns som om filmskaparna inte vet vilken genre deras serie ska ha: Är det mörkt och realistiskt eller ska det vara superhjälte-extravagans? Första avsnittet avslöjar en stor plot-twist, som hade kunnat få marineras i alla fall tre-fyra avsnitt innan den avslöjas. Karaktärer dyker upp på platser där de behövs, utan att det finns något som helst realism i hur de tog sig dit. Dialogen är många gånger katastrofalt banal och jag ser verkligen hur skådespelarna försöker få det att verka som de förstår vad de säger. Skådespelarinsatserna är annars generellt sett ganska bra, men du ser verkligen hur de kämpar med att få någon sorts trovärdighet i orden de säger.

Batwomans stora problem är att det liksom inte finns några problem eller egentliga uppbyggnader. Till exempel så promenerar Kate Kane rakt in i Bat cave (som numera ligger under Wayne Tower mitt i stan och inte ute på vischan under Wayne Manor) utan några som helst problem. I vissa avseenden är Batwoman lika fånig som Batman-serien från 1966 med Adam West, medan det nästa sekund är närbilder på avskurna halsar och riktigt brutala mord. Vid sidan om allt detta så utspelar sig ett triangel-drama som också är rejält fånigt och trivialt utfört. Batwoman hade all potential att blir riktigt bra ,men så blir det istället så här fånigt och hattigt.

Blu-ray-utgåvan är dock bra, med fina färger och riktigt krispig, djup svärta så långt som tekniken håller. Ljudet i DTS-HD är fullgott och då detta är en TV-serie och inte en film så är mixen så bra som man kan begära. Det finns en del extramaterial på skivan i form av klipp från ComicCon och bortklippta scener, men inget riktigt matnyttigt.

Sammanfattningsvis så blev jag tyvärr ganska besviken på Batwoman, som hade såna möjligheter att bli riktigt cool och bra. Det verkar som att alla A-list:are jobbar på andra produktioner än just denna. Så betyget blir med näppe godkänt, då Blu-ray-utgåvan är bra och Ruby Rose är fenomenal.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.