Hem LjudHörlurar Recension: ASUS ROG Fusion II 500

Recension: ASUS ROG Fusion II 500

av Henric Brandt

Direkt när jag plockar upp ROG Fusion II 500 hörlurarna ur kartongen så får jag en ganska gedigen och lyxig känsla. De är lätta. men känns inte sköra. I kartongen finns även ett par extra hörlurskuddar vilket är en väldigt trevlig bonus. Jag har ett väldigt stort huvud, men det är inga problem att ställa in hörlurarna så de även passar min huvudform.

Förvånande nog finns det ingen batteridrift i ROG Fusion II 500 från Asus, så de mer avancerade funktionerna som 7.1-simuleringen funkar endast om du kopplar in dem med den medföljande USB-C sladden. Då lyser även lurarnas RGB-ljus upp och de ser riktigt fräcka ut. När jag kopplar in dem via 3,5mm jacket till Xbox One och Playstation 4 så finns blir det alltså inget virtuellt 7.1-ljud, men chat-mix och dylikt fungerar. Ytterst konstigt att ett par hörlurar i den här prisklassen helt saknar batteridrift.

Foto: senses.se

Ljudet som produceras är klart och fint, men har enligt min mening en ganska klen bas. När USB-C är inkopplat och signalen finns så kan du slå på digitalt framtrollat 7.1-ljud. Jag testade spela upp Avengers Endgame och slog på 7.1-läget och vips så blev min bärbara dator en liten mini-bio. Ytterst underhållande!

Något som också störde mig var att knapp-kontrollerna var lätta att blanda ihop när lurarna sitter på huvudet. Det var både en och två gånger som jag skruvade på fel vred när jag ville använda chat-mixen, men inte röra volymen, eller tvärt om. Det finns inget enkelt sätt att känna vilket vred som är vilket utan du måste helt enkelt i stridens hetta komma ihåg vilken sida av hörlurarna som har vilket vred (något som även är fallet med exempelvis SteelSeries Arctis 7P). Det är inte så lätt alla gånger.

Foto: senses.se – Knapparna är förvillande lika och det gäller att minnas vad som sitter var.

Knappen för att stänga av micken är också inte helt lätt att hitta och det finns ingen indikation på om micken är av eller på. Det måste medges är högst irriterande.

Sammanfattningsvis så är ROG Fusion II 500 från Asus väldigt snygga, bekväma med bra ljud och funktioner men inte alltid så användarvänliga och rätt dyra.

Asus skickade testexemplar för denna recension. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.