Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehörMöss Test: SteelSeries Aerox 5 Wireless
Steelseries Aerox 5 Silver

Test: SteelSeries Aerox 5 Wireless

av Liam Sköld

Dessa dagar så finns det en massa möss på marknaden. Vissa väger lite mer, som till exempel HyperX Pulsefire Dart med sin 110 gram medan – andra är som Steelseries Aerox 5 Wireless som bara väger 74 gram. Detta är Aerox 5 främsta argument, men vad döljer sig mer bakom ytan?

Steelseries Aerox 5 recension
Foto: senses.se

Det viktigaste för mig som riktig gamer är hur bra musen presterar i spelen jag spelar. För att testa detta till max så har jag de senaste två veckorna fokuserat mycket på att spela FPS-spel som CS GO, Valorant och Bad Business, men även lite lugnare spel som Minecraft och Subnautica.

I och med att musen väger så pass lite så ger den en väldigt bra fördel i FPS-spel då att man kan dra den snabbt över långa distanser. Dock, i lugnare spel så märker man inte av denna fördel på samma sätt. Jag kanske inte blev en bättre spelare, men jag behövde i alla fall inte ta i lika mycket.

Det finns tre sätt att använda musen: antingen med en 2,4 GHz-dongle, via Bluetooth 5.0 eller genom en hederlig USB-kabel som medföljer och som även laddar musen. Prestandamässigt funkar den trådlösa överföringen väldigt bra, men den stora nackdelen är att batteriet inte håller särskilt länge. Det verkar som att RGB-ljusen dränerar batteriet extremt mycket. Steelseries hävdar att batteritiden ska vara 180 timmar, men i mina test så höll det max 35.

steelseries gg
Steelseries programvara har sina plus och minus. Foto: screencap

Nu till mitt största klagomål och det är Steelseries mjukvara, som jag upplever som bristfällig. Det största problemet med mjukvaran är hur många buggar som finns i den. Den mest irriterande buggen är att musen inte vill parkoppla sig med datorn oavsett anslutningsmetod (wireless/trådad). Nu kan detta bero på min dator, men det är konstigt att det inte spelar roll vilket sätt jag ansluter musen på och om firmware:n är uppdaterad. Dock är det väldigt smidigt och enkelt att byta färger och att programmera knappar i Steelseries GG.

Själva designen av musen kan ibland vara lite påfrestande på grund av att Steelseries bestämt sig för att sidoknapparna är för långt bort för min hand (som är av normalstorlek), samt att två av knapparna fungerar som en spak – det är inte riktigt optimalt. Det som är bra är att musen är väldigt bekväm att hålla i långa perioder samt att den inte blir varm.

Sammanfattningsvis så är detta en bra mus, med bra hårdvara men mjukvaran är mindre bra och så är batteritiden för dålig när man har på RGB-ljus.

Steelseries skickade enhet för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.