Hem SpelPC Recension: 7th Sector

Recension: 7th Sector

av Henric Brandt

Som jag har nämnt ett antal gånger så är danska Inside ett utav mina absoluta favoritspel. Det är stämningsfullt, med en grymt bra story och framförallt är spelmekaniken lika rolig som den är genial och enkel. Så när jag såg trailern för 7th Sector så kände jag att det här skulle kunna vara ett bra substitut tills dess att Playdead släpper sitt nästa spel.

7th Sector - Copyright - Носков Сергей - Screenshot Xbox one

Trailern ger intrycket av att man spelar som olika robotar och andra farkoster. Det är inte riktigt sant. Du är en el-blixt som påminner lite om El-gremlinen från Gremlins 2 – Det nya gänget. Så istället för att styra robotar så är du en ström som tar sig genom elsystemet i en dystopisk framtidsvärld.

7th Sector - Copyright - Носков Сергей - Screenshot Xbox one

Längre fram i spelet så får du faktiskt ta över olika robotar och styra dem, men det är efter en tredjedel av spelet är avklarat, vilket är alldeles för lång tid innan man får göra det som man blev utlovad i trailern. Förutom att du är en el-gremlin alldeles för länge så får jag hela tiden känslan av déjà vu; nu valde jag ju förvisso spelet främst för sin likhet med Inside – men att spelskaparna skulle ha tagit hela färgpaletten och looken också var lite mycket ”lånat” för min smak.

7th Sector - Copyright - Носков Сергей - Screenshot Xbox one

Där 7th Sector verkligen gör en besviken är att jag inte förstår vad det är jag kämpar för. I Inside så förstår man det inte heller till en början, men där kan man i alla fall knyta an till en mänsklig pojke. Här så ska du bry dig om att en el-bugg ska ta sig från ena sidan av rummet till den andra.

7th Sector - Copyright - Носков Сергей - Screenshot Xbox one

Grafiken – även om den känns lånad – är väldigt snygg och stämningsfull, men 7th Sector saknar det där lilla extra som håller intresset uppe. Vi hade behövt förstå storyn lite tydligare för att motivera oss till varför vi ska hoppa runt i elsystemet i timmar.

Sammanfattningsvis så får man både el-allergi och déjà vu av 7th Sector, men det ger ändå ett par timmars underhållning för en liten peng. Så betyget blir därför godkänt.


Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.