I Sverige firar vi, förutom födelsedagar, namnsdagar och högtider, även alla hjärtans dag och bröllopsdagar. Det ger anledning till att göra något riktigt speciellt. Men det kan vara svårt att komma på vad man ska skämma bort sig själv med eller någon man tycker om.

Men när det är anledning att fira något eller när man bara vill spendera lite kvalitetstid tillsammans eller ensam så finns det gott om alternativ. Här får du tre bra tips på vad du kan hitta på för att sätta lite guldkant på en speciell dag eller händelse i ditt eller någon annans liv. 

  1. En heldag på spa

Om du vill åka på spa ensam eller med någon du tycker om blir det utan tvivel en underbar upplevelse. Varför inte överraska den du åker tillsammans med genom att skräddarsy upplevelsen med olika behandlingar under dagen. Det finns många olika spa-upplevelser att välja mellan men det kan vara bra att kolla upp vilka alternativ som finns innan man bokar. Vill du vara säker på att det blir en riktigt fantastisk upplevelse kan du tittar efter Årets bästa spabad, så kan du vara säker på att det inte kan bli bättre. 

  1. Flygning med luftballong

Lutar du mer åt ett äventyrligt håll, då behöver du inte fundera vidare. En luftballongsfärd är en perfekt aktivitet både att njuta av ensam eller tillsammans med någon. Varför inte ta med något gott att dricka medan ni står och beundrar den fantastiska utsikten som finns där uppe, för att inte tala om spänningen med flygningen i sig. 

  1. Minikryssning med solnedgången i bakgrunden

Att åka på kryssning kan både vara roligt och avslappnande. På grund av detta är det en aktivitet som passar många. Om tanken är att bara ta det lugnt och slappna av i jacuzzin och äta och dricka gott finns det utmärkta möjligheter för det. För den som är lite mer sugen på fest kan ett besök på fartygets många barer och klubbar vara en perfekt idé. En kryssning är ett utmärkt alternativ om man vill ha allt-i-ett. Första dagen blir kanske lugnare, men om man blir sugen på en drink så finns möjligheterna även till det. 

Minikryssningar är populära i Skandinavien och ofta finns det bra och prisvärda alternativ mellan de Skandinaviska länderna. Om du är en person som ofta bli sjösjuk kan du rådfråga dig på ditt apotek. I dag finns det mycket bra sjösjukepiller att ta innan ombordstigning så du kan slappna av och vara säker på att det blir en trevlig kryssning för dig och för den du åker tillsammans med.