Hem Mat Vintips i novembermörkret

Vintips i novembermörkret

av senses.se

Vi är inte dom som tackar nej till en extra timmes sömn på morgonen, men vintertid innebär ju också mörkare dagar och vinterns ofrånkomliga ankomst (med tillhörande panik kring snöoväder). Men det finns inga problem utan bara dåliga lösningar, så istället för att deppa över ljusets avsaknad och trist väder, så tycker vi att man bunkrar upp med gott sinne, god mat, bra underhållning och något gott att dricka!

kunstler-riesling-trocken-2015

Från Nigab har vi två tips på viner som gör årstiden lite festligare – ett vitt alternativ och ett ett rött. Om vi börjar med det vita så är Künstler tillbaka med ett Riesling Trocken 2015 med artikelnummer 5375 på Systembolaget. Künstler har en förmåga att få en finess i sina Rieslingviner, som man annars ofta förknippar med lättdruckna, lite söta umgängesviner. Trocken 2015 är lite för stram och torr för vår smak att bara umgås till, men det gifter sig väldigt bra med säg en ugnsbakad bit lax, potatis och en syrlig sås. Då kommer undertonerna av frukt och sötma fram utmärkt och vinet blir plötsligt väl värt sina 125 kr.

marques-de-arienzo-rioja-gran-reserva-2008

På den röda sidan har vi en gammal klassiker i ännu äldre skrud – Marqués De Arienzo Rioja – Gran Reserva 2008, som du finner på bolaget under artikelnummer 6110 för 149 kr. Här snackar vi bra Rioja gjord på 100% Tempranillo odlade och förädlade i landet som är erkänt bäst på att förvalta druvan (Spanien alltså). Lagrad 36 månader på fat och 24 månader på flaska så förstår ni att det finns kärlek bakom processen att ta fram detta vin. Fin tegelröd färg och anslaget av torkad frukt och vanilj passar väldigt bra till en inte alltför stekt bit kött och kanske någon fetare sås. Kryddigt och smakrikt, återigen inte vårt förstaval för umgänge, men till exempelvis Spaniens nationalrätter (tapas, paella (utan fisk)) så är det verkligen inget dåligt val, även om många andra konkurrerar i prisklassen.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.