Hem SpelBräd- och sällskapsspel Tre nya frågespel från MIG
tre nya spel spel från mig

Tre nya frågespel från MIG

av senses.se

Teknik i all ära – vi älskar det, som bekant. – men ibland finns inget som slår känslan av ett ”analogt” spel med kort, papper, penna och en eller ett par tärningar. Svenska frågesportskaparna MIG släpper hela tre nya frågespel, där flera riktar sig till hela familjen:

0-100 för hela familjen är som namnet antyder en familjevänlig version av konceptet 0-100. Spelet har frågor som alla kan besvaras med en siffra mellan 0 och 100 och den som kommer närmast (eller vet exakt) flest gånger vinner omgången. Rekommenderad ålder är 6-100 år och vi skulle nog säga att sex år är absolut en undre gräns, för frågorna är väldigt skiftande svårighet och många kan nog vara kluriga även för vuxna. Vet du till exempel hur lång en Piggelin-glass med pinne är? Eller hur många år det är mellan Bart och Lisa Simpson? Vitsen är såklart att alla kan gissa inom en rimlig gräns, men vi tyckte nog att detta känns mer som en rak uppföljare på 0-100 och förstår samtidigt svårigheten att balansera ett ”familjespel” så att det blir både rimlig nivå för barn och stimulerande för vuxna. Rekommenderat pris är 309 kronor.

MIG 0-100 familj
Foto: MIG

Till Toppen är MIGs första brädspel – ett kunskapsspel skapat av barn för barn. Här får man flytta pjäser på en spelplan som utspelar sig på en spännande plats, á la Jakten på den försvunna Diamanten, samtidigt som man får svara på frågor och utföra fysiska utmaningar (Uppdrags-korten); till exempel hoppa på ett ben eller rulla runt för att undvika faror på vägen upp till bergets topp. Tre unga tjejer har skapat detta som del av Ung Företagsamhet och det blev snabbt favorit på redaktionen att spela med knatterecensenterna, som får allra mest ut av det om de hunnit fylla åtminstone fem år. Kostar 349 kronor och vi hoppas på fler spel som dessa, då att blanda kunskap och rörelse i lek är ett utmärkt koncept.

Till Toppen MIG senses
Foto: senses.se

EKO MIG är även det som namnet antyder ett MIG-spel med fokus på planeten, miljön, klimatet och livsstil. Upplägget är som MIG Svart. med en fler-färgad tärning och frågor inom kategorier som ”Sverige”, ”Mat & Hälsa”, ”Världen”, ”Vad är rätt?” och ”Djur & Natur”. Frågespelt är framtaget i samarbete med Compete Now, WWF och Naturskyddsföreningen och kan vid första anblick kännas aningen smalt, men frågorna är förvånansvärt breda och täcker allt från populärkultur (”Vilket känt märke av havremjölk har Dragomir Mrsic gjort reklam för?”) till ”Finns det fler än 5000 blåvalar i världen?”. Inget bara för Greta-följare alltså. MIG EKO kostar 249 kr och 16 kronor går till organisationer som nämns.

EKO MIG
Foto: MIG

Och plötsligt fick vi starkt sug efter ett MIG-spel med fokus på tv-/dataspel och framförallt Film & TV, en arvtagare till Master of Movies helt enkelt. Vad säger ni, MIG?

Alla spelen kan köpas via MIGs hemsida eller i välsorterade butiker.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.