Hem Resor 0-100 frågespelet där alla har en chans
0-100 mini recension

0-100 frågespelet där alla har en chans

av senses.se

Frågesport brukar de allra flesta tycka om; det är roligt att visa att man har koll och kan (mest). Men spel som Trivial Pursuit kan kännas för svåra, om man inte har särskilt breda intressen och bra minne och även om man kan chansa att svara allt mellan himmel och jord, så kommer man sällan särskilt långt med den strategin (för inte säga, ingenstans).

Kortspelen MIG (Mobile Intelligence Games) har snabbt blivit populära resekompanjoner, då de blandar bärbarhet, med klassiskt beprövade ämnen (finns för allmänbildning, fotboll, golf, junior, familj etc). Från gänget ute i Hovås kommer nu konceptet 0-100, ett spel som bygger på att svaren alltid ligger mellan 0 och 100. Målet är att efter en omgång på sju frågor ha så lite poäng (differens mot rätt svar) som möjligt. Kan du exakt svar (eller gissar dig till det) så får du -10. Det geniala med detta är att även om du anar att flygtornet på Arlanda är runt 80 meter högt, så hamnar du väldigt nära rätt svar om du skriver det. Vet du hur många delstater USA består av är det ju bara att skriva det, men du kanske anar att det varken är 10 eller 90?

0-100 recension

Vi på redaktionen spelade lätt bort en hel kväll under påsklovet med 0-100, som var ett frågespel som verkade passa en mycket bredare grupp än de vanliga hardcore-kunskapsfansen (som ändå kan briljera här, om de kan exakt rätt svar). Mini 0-100 är den minsta versionen, med 175 frågor, ett block (som inte krävs) och en penna och kostar 99 kr. Det är också imponerande aktuellt, med frågor om som hur gammal Kobe Bryant var när han omkom i helikopterolyckan (för några veckor sen) och hur många patienter som var smittade av COVID-19 i slutet på februari i år.

0-100 kan köpas via tillverkarens egen hemsida eller i välsorterade butiker och resecentra.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.