Hem Film & TV Topp tre romantiska komedier från det senaste årtiondet
dating

Topp tre romantiska komedier från det senaste årtiondet

av senses.se

Det är nog många som håller med mig om att det inte finns något som är så trevligt och avslappnande som att titta på en romantisk komedi. Just romantiska komedier känns som riktiga feel good- filmer och det får nog de flesta att må bra – och det är väl inte så konstigt med tanke på att de kombinerar just ämnena romantik och komik. Genom åren har det gjorts väldigt många romcom som de också kallas på engelska som en kombination av orden romantic comedy – och frasen används även här i Sverige med den engelska stavningen.

Då det finns väldigt många romcom filmer från det senaste årtiondet har vi här valt ut några utländska filmer som kan vara bra att ha i bakfickan på en första eller andra date. Dessa filmer är lättsamma och trevliga att titta på och vi anser att det har rätt fördelning av just romantik och komik men också med en bra och underhållande berättelse. Så se till att du har tillgång till dessa filmer ifall du planerar att gå ut på dejtingsidor för att hitta någon att dejta, gå ut och ha kul med eller kanske för ett seriöst förhållande.

Topp tre romcom – som passar på en date

Love Actually – från år 2003 regisserad av Richard Curtis med bland andra Hugh Grant, Martine McCutcheon och Liam Neeson i rollerna.

Vi befinner oss i London där det lyssnas mycket på årets romantiska  juldänga där den  sensuella rösten från Billy Mack – säsongens stora stjärna och legendariska rockare spelas ivrigt i hela staden. Han har gjort en populär  julversion av The Troggs hitlåt, ”Love Is All Around”, som slagit stort i London. Med bara fem hela veckor kvar till julafton utspelar sig spännande berättelser om kärlekskranka pojkar, hemliga beundrare, otrogna män, änkor och författare som fått hjärtat krossat. 

Filmen tar oss vidare till en desperat och kärlekskrank brittisk premiärminister som har ångest inför julen och sin panik över att vara ensam under högtiden. Många händelser vävs samman i en intressant och fångande berättelse om kärlek i dess alla former. Några blir kära, några blir inte kära och vissa är med rätt personer medan andra är med fel personer. Kärlek är temat genom hela filmen och trots att det mesta av den här filmen spelades in i London under julen så hamnar alla till slut på Heathrows flygplats på ett roligt och genomtänkt sätt.

Hur man blir av med en kille på 10 dagar – How to loose a guy in 10 days från år 2003 är regisserad av Donald Peterie och i rollerna ser vi bland andra Kate Hudson, Matthew McConaughey och Adam Goldberg.
Benjamin Barry är en reklamchef tillika kvinnokarl som tävlar med två medarbetare om en stor kampanj åt en diamanthandlare. Han gör en deal med sina konkurrenter om att låta honom få kontot om han kan få en kvinna som de väljer att bli kär i honom på 10 dagar. De väljer då Andie Anderson som i sin tur skriver en historia om hur man blir av med en kille på 10 dagar – detta som ett vad med sin chef för att få skriva om mer viktiga saker. De börjar dejta och hon försöker driva honom till vansinne så att han ska lämna henne. Då båda har en dold agenda som motarbetar varandra är frågan ifall någon av dem kommer att kunna vinna sina vad? Det är bara att titta på filmen och ta reda på det.

Friends with benefits – från år 2011 som är regisserad av Will Gluck och med bland andra Mila Kunis, Justin Timberlake och Patricia Clarkson i rollerna.

Jamie Rellis och Dylan Harper som bor i olika delar av USA gör samtidigt slut med sina älskare – och båda lovar sig själva att hålla sig borta från känslomässigt trassel. 

När Jamie sedan rekryterar Dylan för att leda en konstavdelning där hon jobbar bestämmer de sig för att bli vänner med sexuella förmåner – utan att för den sakens skull trassla till livet för någon av dem. Och med Jamies trassliga förflutna och Dylans historia av att vara känslomässigt otillgänglig, måste de försöka att inte falla för varandra. Det fungerar bra ett tag men sen träffar Jamie träffar en hjärtläkare som verkar passa henne perfekt och de börjar dejta. Detta får Dylan att be henne att följa med hem till Los Angeles över en helg – är det kanske svartsjuka som gör detta och kommer Jamie att följa med? Titta och ta reda på det.

Dessa tre filmer är vårt eget val av filmer som vi tycker passar på en dejt – med lagom mycket romantik, komedi och story.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.