Hem SpelPC Recension: The Weird Dream

Recension: The Weird Dream

av Henric Brandt

The Weird Dream spelar vi som en liten vit kanin på äventyr i den fallna staden Alpha City. Staden är full av mystik och muterade fiender som är ute efter att göra processen kort med vår lilla avatar. Så samla erfarenhet, lås upp nya förmågor och slå tillbaka för att hitta sanningen om varför Alpha City förstördes.

Foto: ©2024 – Whisper Games

The Weird Dream är ytterligare ett plattformsspel i en strid ström av liknande spel. Det här är verkligen en otroligt mångsidig genre. Spelet är icke linjärt och bygger på att du kan utforska områden så som du själv vill och göra saker i din egen takt. Till skillnad från andra plattformsspel där du rör dig från vänster till höger utan större utsvävningar för att komma vidare till nästa bana.

Foto: ©2024 – Whisper Games

Grafiken är vacker med fina ambience-effekter och välgjord ljuddesign. Kontrollerna är väldigt lätta att lära sig, men de är svåra att bemästra. Till en början är allt väldigt lätt, men det blir snabbt svårare. Ju längre du spelar, desto bättre blir din avatar och desto lättare kan du ta dig an fiender och andra hinder.

Som sagt är The Weird Dream icke linjärt, vilket leder åtminstone för mig till en viss irritation eftersom det inte finns någon indikation över huvudtaget om var jag ska och varför. Å andra sidan kan jag bli knäpp på spel som håller mig för hårt i handen hela tiden, för det blir tråkigt åt andra hållet. Lite vägledning hade varit bra, känner jag.

Vissa lösningar är lite väl långsökta, vilket också leder till en viss irritation. Jag spelade The Weird Dream på PC och jag rekommenderar verkligen att köra med handkontroll. Andra sätt blir alldeles för bakvända och svårhanterade.

Foto: ©2024 – Whisper Games

Sammanfattningsvis är The Weird Dream ett vackert och utmanande spel, men det här är en genre av plattformsspel som inte är för alla spelare, så betyget når inte riktigt upp till en rekommendation.

Whisper Games skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.