Hem SpelPlaystation 5 / PS5 The Sinking City – nu på next-gen
the sinking city next-gen

The Sinking City – nu på next-gen

av senses.se

Vi diggade det Lovecraft-inspirerande Chtulhu-skräckäventyret The Sinking City när vi recenserade det på last-gen för några månader sen. Spelet kombinerar en tät, mystiskt, stämningsfull värld med utforskande, problemlösande och kanske lite för pratglada figurer och långa laddningstider. Vi har väntat på en upphottad next-gen version och nu är den här – men det är lite krångel.

The Sinking City PS5 / Xbox Series X
Foto: Frogwares

Relationen mellan utvecklarna Frogwares och dåvarande distributören Bigben Interactive (numera Nacon) har blivit minst sagt frostiga (Frogwares skriver om den juridiska processen på sin blogg) och därför har mycket hängt i luften. När The Sinking City nu släppts till PS5 och Xbox Series X så är det under Frogwares egen flagg och det är förklaringen till varför next-gen-uppgraderingen inte blir gratis för er som redan äger spelet på PS4 eller Xbox One (eftersom det gavs ut under annan utgivare). Detta är synd, eftersom last-gen drogs med tekniska problem som vi hade hoppats kraften i next-gen skulle fixa. Och mycket riktigt fungerar The Sinking City mycket bättre på Playstation 5 (som är versionen vi testat), med bättre frame rate, mer stabil grafik i 4K och 60fps, förbättrade effekter och – framförallt – mycket kortare laddningstider.

The Sinking City PS5 / Xbox Series X
Foto: Frogwares

Kruxet blir att du som redan köpt spelet måste köpa det igen (till något rabatterat specialpris, men ändå) på next-gen och frågan är om det riktigt känns befogat ifall du redan äger spelet sen tidigare (om du älskade det, så varför inte?). Alla ni som avvaktat med inköp av det och nu har en next-gen-maskin i er ägo, kan dock med fördel spana in det då det släppts i mycket förbättrad version.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.