Hem SpelGambling Reklam: Svensk fotboll går emot alla odds
målvakt missar skott

Reklam: Svensk fotboll går emot alla odds

av senses.se

Fotboll i en tid av ovisshet

Pandemin har skapat en helt ny världsbild i för samtliga i alla avseenden. Att även fotbollen skulle känna av sviterna från rådande läge var det ingen tvekan om. Men som tur var har sporten klarat sig förvånansvärt bra. Att spelare jämför oddsbonusar alternativt hela bettingsidor kan mycket väl vara en faktor för det positiva resultatet, precis som online spelbolag spelar en stor roll.

SCB publicerar en god fotbollsnyhet precis i rätt tid

Statistiska Centralbyrån (SCB) genomför statistiska undersökningar och marknadsanalyser, såväl regionalt som Internationellt. Ett mindre urval av deras temaområden är:

  • Sport och spel
  • Arbetsmarknad
  • Ekonomi
  • Jämställdhet

SCB:s senaste analys för svensk fotboll

Den 8 april, 2021 publicerade SCB statistik gällande svenska fotbollsklubbar omsättning för 2020. I rapporten syns positiva resultat där en stor andel klubbar trots omständigheter avslutade året med vinst. Resultatet har flertalet bidragande orsaker varav statens Coronastöd är en av dem.

Ytterligare anledningar till vinnande slutresultat är hedervärda handlingar av supportrar som inte krävde tillbaka pengar för deras redan köpta säsongskort. Fotbollsfansens lojalitet var ett enormt stöd vilket bidrog till fotbollsklubbars möjlighet att fortsätta sina verksamheter.

Personalkostnaderna är fortsatt största utgiften för klubbarna

Ett antal fotbollsklubbar var tvingade till korttidspermittering av personal, vilket blev ännu en bidragande orsak till ett positivt resultat. Men genomförda permitteringar var inte tillräckliga för att visa några större förändringar utan landade på minskade kostnader med tio procent från 2019 års resultat.

Intäkterna uppvisar en klart mörkare nyans

Om man ser till varje intäkts resultat i 2019 respektive 2020 årsredovisningar märks pandemin spår tydligare. En av de analyserade intäkterna är den totala intäkten för fotbollsklubbar i Sverige som landade på 1,7 miljarder kronor 2020. En minskning med hela 11 procent i jämförelse.

Publikintäkterna är en del av totalen där 2020 resulterade i 64 procents minskning, den största minskningen procentuellt. Vidare minskade rörelseintäkterna med 11 procent och medlemsavgifter hade en minskning med drygt 8 procent.

Fotbollsklubbarna ser ljust på 2021 

Hur varje enskild klubb ser på kommande år är individuellt men generellt finns en positiv inställning hos landets klubbar. Med vaccinering i full gång samt att en normalisering skymtas i horisonten är varenda fotbollsklubb laddad inför ett nytt och fräscht fotbollsår.

HIF är en praktexempel på svensk fotbolls styrka

Skånesport intervjuade Kjell Jakobsson, ordförande i Helsingborgs IF, den 4 april 2021 och Kjells optimism avspeglar sig i statistiken från SCB. I intervjun berättar Kjell att klubben inte har behövt sänka medlemsavgifter och att intresset för fotbollen snarare har ökat under de senaste åren. HIF till och med startade upp sina dam-/flicklag under föregående år. Vad damlaget går för kan supportrar se i maj månad då laget introduceras till Division 4.

Förhoppningarna är höga på fortsatt god utveckling

Forum online visar att förhoppningarna är stora också från fotbollsfansens sida som tror på sporten. Många ser ett värde i att hålla lokala fotbollsklubbar vid liv, inte endast ur ekonomisk synpunkt utan även för människor hälsa.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.