Hem MobilAndroid Test: Steelseries – Stratus Duo
Guld

Test: Steelseries – Stratus Duo

av Henric Brandt

Som jag nämnde när jag recenserade Terminator: Resistance, för en tid sedan, så spelade jag det på PC med mus och tangentbord -och det var verkligen en omställning från konsol, som jag annars är van vid. Så när Stratus Duo från Steelseries dök upp på redaktionen kastade jag mig över den. Kan den återskapa konsol-gaming-känslan på dator och mobil?

Steelseries - Stratus Duo

Svaret är: JA. Inom mycket kort är man igång och spelkänslan är total. Stratus Duo-kontrollen ligger superbt i dina händer och det är noll lagg mellan du trycker på knappen och det reageras (exempelvis att du skjuter) i spelet. Den stöder både Wi-Fi och Bluetooth, någon du styr med en enkel knapptryckning och den avlastar din PC genom en egen Wi-Fi-dongle som ingår i paketet. Upplevelsen blir precis som att spela på konsol. Batteritiden är väl tilltagen och räcker för närmare 12 timmars intensivt spelande, vilket är i överkant bra. När det är dags att ladda kopplar in den med USB. Handkontrollen går att använda under tiden du laddar den, vilket är ett plus. 

Steelseries - Stratus Duo

Stratus Duo går även att koppla till din smartphone (endast Android stöds dock officiellt, du som vill få full kompatibilitet med iOS kan kika närmare på tillverkarens utmärkta Nimbus) och den stöder officiellt också över 5000 spel på Steam, samt VR – så det är en väldigt mångsidig pryl. Priset kan kanske kännas lite i överkant med 700 kronor, men med tanke på kvaliteten och dess breda stöd för enheter och inkopplingar, är det ändå OK tycker jag. 

Steelseries - Stratus Duo

Ett kul tillbehör att spana in för mobil gaming eller streaming av fjärrspel från PS4:an till en andra skärm, är tillbehöret Smart Grip som kostar en hundring och säljs exklusivt via SteelSeries egna webbshop. Den smarta clippern förvandlar enkelt Stratus Duo till en fullt bärbar gaming-upplevelse.

Smart Grip Steelseries Stratus Duo
Smart Grip är en smart investering till din Stratus Duo. Foto: senses.se

Sammanfattningsvis så är Stratus Duo verkligen en pryl som gör precis det som den utger sig för att göra och gör det grymt! Den levererar exakt spelkänsla, är gedigen och bekväm och har bra batteritid. Så full pott för Stratus Duo och därmed ett solklart måste för alla gamers därute!

Här köper du Stratus Duo till bäst pris och stöder samtidigt senses.se så vi kan fortsätta ge er fritt innehåll!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.