Hem LjudHörlurar Recension: SteelSeries Arctis Nova 7X Wireless
Steel Series Arctic 7x Wireless recension Silver

Recension: SteelSeries Arctis Nova 7X Wireless

av Cenny Bjurvén

SteelSeries levererar ännu en gång en stilren produkt, som i sin prisklass mycket väl kan vara de bästa på marknaden.

Dagens betraktelse heter SteelSeries Arctis Nova 7X Wireless. Jag kommer att gå igenom det positiva och det negativa. Häng med så ska jag förklara varför jag anser att dessa kan vara en av de bättre lurarna på marknaden i denna prisklass. Och för alla ljudfantaster kommer jag självklart länka den tekniska specifikationen längst ned i artikeln.

Först av allt måste vi prata om vad som utmärker sig med denna produkt. Det första är självklart paketeringen och designen av produkten i sig.

Vad tänker du på först när du tänker på en headsetförpackning? Troligtvis är det en ganska skör låda, med annan reklam och ”krimskrams” på. Och slipper du det med denna förpackning? Nej, det gör du förvisso inte. MEN, SteelSeries har i min erfarenhet alltid marknadsfört detta med finess. Den PR som finns på förpackningen är såpass integrerad att det blir en naturlig del av förpackningen utan att det blir ”för mycket”.

Steel Series Arctic nova 7x paketering
Foto: sense.se

Nog om det, om vi tittar på produkten i sig tycker jag återigen att SteelSeries har lyckats. Den stilrena, minimalistiska designen gör att dessa lurar känns premium. Reglagen är lättåtkomliga och inte för många, vilket underlättar användningen och bevisar att i detta fall är faktiskt ”less more”. Mikrofonen dras lätt ut från vänster lur och skjuts tillbaka lika enkelt. Den går sömlöst in i luren så att man kan använda dem med telefonen utan att ha en stor mick på sidan av lurarna. Lurarna är gjorda i ett stadigt material som känns väldigt stabilt och inte ett dugg plastigt. Passformen på lurarna gör att de sitter bekvämt och inte medför något obehag. Litet minus dock för de som har lite större huvud (som jag), är att de känns aningen små när man ställt ut passformen på det största man kan. Hade gärna sett att det fanns ett litet hack till att ställa ut.

Steel Series Arctic nova 7x unboxing
Foto: senses.se

Anslutningen är enkel, och parningen till Xbox, PC eller telefonen likaså. Detta gör att det blir nästan helt plug & play. Ljudet är välbalanserat, och man får en väldigt bra 360-graders ljudbild när man sitter och spelar exempelvis Call Of Duty där du lätt urskiljer vart ifrån ljuden kommer. Betyder detta att dessa lurar bara passar till spel? Absolut inte, de fungerar alldeles utmärkt att använda dessa till att se på film eller lyssna på musik också tycker jag. Diskanten och mellanregistret harmoniserar väl med varandra, med basen som ett täcke över dessa som en betryggande vän. Jag upplevde nämligen att jag inte behövde röra så mycket på EQ-reglaget mer än när jag kollade på en film eller tv-program där man nödvändigtvis inte behöver lika mycket bas.

Steel Series Arctic nova 7x närbild
Foto: senses.se

Om vi ska nämna något som inte är fullt så bra så är det just hur ljudet upplevs av andra när man använder mikrofonen, där jag ofta fick höra av mina medspelare att min mikrofon lät ”burkig” och när jag lyssnade på inspelningen själv kunde jag inte mer än att hålla med. Ljudet är absolut inte dåligt, utan mer att det upplevs som att man sitter i en låda när man hör ljudet. Detta kan nog bero på att det är en tvåvägs-mikrofon med AI-genererad brusreducering, vilket jag tror kan vara en bidragande orsak till hur mikrofonen plockar upp ljudet. Så det är ett litet minus, men inget som stör spelupplevelsen jättemycket.

Steel Series Arctic nova 7x närbild
Foto: senses.se

Om vi hoppar tillbaka till anslutningen så är det inte hur man ansluter, utan mer hur det ser ut när du har anslutit. Detta eftersom mottagaren sitter på en ganska lång kabel på sidan av konsolen, som rent ut sagt ser fult ut. Här kan man dock argumentera att det egentligen är Xbox som är lite gammalmodiga och inte har en USB-C-anslutning i konsolen utan måste konverteras mellan konsol och mottagare – men ändå.

Foto: senses.se

Sammanfattningsvis är SteelSeries Arctis Nova 7X ett par lurar som är väldesignade, bekväma, lättanvända och prisvärda. Jag skulle säga att om du är ute efter ett bra gaming-headset och inte vill spendera en mindre förmögenhet så är dessa ett fantastiskt val. De enda småfelen som jag personligen uppmärksammade var antingen estetiska eller passformen för mig med stort huvud och ett aningen burkigt ljud i mikrofonen, för de som lyssnar på dig när du pratar. Men med allt detta sammantaget så skulle jag säga att de ändå är väldigt bra.

SteelSeries skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.