Hem SpelPC Recension: Steelrising

Recension: Steelrising

av Henric Brandt

Året är 1789 och franska revolutionen har stoppats av Kung Ludvig XVI och hans mekaniska armé av robotar. Men det finns hopp som kommer i formen av en mystisk krigare vid namn Aegis. Hon är det enda som står mellan fred och totalt kaos och hon måste nu ensam möta hela den kungliga armen i detta utmanande och annorlunda actionrollspel.

Foto: ©2022 - Spiders - Steelrising - Viva La Revolution
Foto: ©2022 – Spiders

Steelrising gör så mycket rätt så det är synd att felen tynger ned helhetskänslan. Det här är primärt ett next gen-spel och därmed så skall det (i min mening) dra nytta av de nya konsolernas överlägsna kraft. Det gör spelet tyvärr inte hela vägen. För även om grafiken är über-snygg när vi ser den som stillbilder så lämnar animationerna och resten av upplevelsen en hel del att önska.

Foto: ©2022 - Spiders - Steelrising - Viva La Revolution
Foto: ©2022 – Spiders

Det som jag reagerar på direkt, redan under introsekvensen, är hur stela och livlösa karaktärerna känns. När jag får börja spela så blir det tyvärr inte bättre. Texturer blinkar fram och tillbaka och avataren känns som om hon flyter ovanför marken. Fienden som jag möter har samma rörelsemönster om och om igen och rör sig stelt och tråkigt.

Foto: ©2022 - Spiders - Steelrising - Viva La Revolution
Foto: ©2022 – Spiders

Nu är Steelrising förvisso inte ett AAA-spel med miljarder i budget, men tyvärr så blir det faktumet ändå klen tröst. Det är samma som med film – det är ingen som bryr sig om vad filmen har för budget bara om den är bra eller dålig. För Steelrising är i grunden väldigt, bra men utförandet lämnar så mycket att önska.

Till en början är Steelrising även väldigt svårt och innan du har samlat på dig tillräckligt med erfarenhet så är din avatar extremt långsam. Det är plågsamt hur segt det är att försöka slåss och det finns inte så stor variation heller. Ju längre du kommer in i spelet desto roligare och mer varierande blir det.

Foto: ©2022 - Spiders - Steelrising - Viva La Revolution
Foto: ©2022 – Spiders

Sammanfattningsvis så är Steelrising verkligen super-snyggt, med enormt kul premiss och story vilket i sig hade kunnat ge spelet ett riktigt högt betyg. Men då animationerna och flera andra, negativa aspekter som jag tagit upp ovan så dras betyget ned till bra men når tyvärr inte upp till en rekommendation.

Nacon skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.