Hem Mat Somrigt rosé från Kanonkop
kanonkop kadette pinotage rosé 2018

Somrigt rosé från Kanonkop

av senses.se

Man kan väl lugnt konstatera att sommaren 2019 börjat betydligt blygsammare än 2018. Förvisso fick vi skrapa bilrutor från is i mitten på april här i Stockholm förra påsken, å andra sidan drog högsommarvärmen igång redan i maj. I år hoppas vi på mer normal sommarvärme och den verkar äntligen komma nu, i början på juni.

Vi samlade redaktionsmedlemmarna i Stockholm på terassen och hade lite avsmakning av spanska tilltugg – lufttorkad jamón iberico, oliver lagrade i citron och färsk chorizo – i sällskap av en flaska Kanonkop Kadette Pinotage Rosé 2018 från den anrika, Sydafrikanska producenten. Kanonkops mångfaldigt prisbelönta vinmakare, Abrie Beeslaar, har utsetts till Winemaker of the Year vid tre tillfällen på International World and Spirit Competition i London.

rosévin kanonkop kadette pinotage rosé 2018

Kadette Pinotage Rosé 2018 kallar han ”ice for the spice” och det är bra beskrivning av en vinmakare, som likt många andra, ofta föredrar röda viner. Men en varm sommarafton ihop med en bit mat – gärna med lite krydda, hetta och lagom mycket fett – så funkar ett välkylt rosévin alldeles utmärkt som uppiggande och fräsch förfriskning till läckergommen. Odlingssäsongen i Stellenbosch var 2018 ett par grader kallare och mycket torrare än normalt, det gav en mindre skörd med högre syra och lägre sötma än vanligt.

Testpanelen tyckte initialt att vinet kändes lite torrt och stramt, men blev bra till tapas-rätterna och förmodligen hade gift sig fint även med fisk. Det var också utsökt till efterföljande sällskapsmingel där brain-stormandet tog full fart in på solnedgången då det blev för kallt att sitta ute och vi fick gå in. För 99 kr så är Kanonkop Kadette Pinotage Rosé 2018 ett prima val att dricka till sommarens, förhoppningvis ljusa och tempererade utekvällar och en god bit mat.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.