Hem SpelMac Recension: Bud Spencer and Terence Hill – Slaps And Beans 2

Recension: Bud Spencer and Terence Hill – Slaps And Beans 2

av Henric Brandt

Bud Spencer and Terence Hill – Slaps And Beans 2 utspelar sig direkt efter det första spelet, som släpptes 2017. Våra hjältar hamnar snart i hetluften igen och det är dags att ta sig an nya skurkar. Motvilligt ger de sig ut på ett nytt äventyr med många nya utmaningar.

Foto: ©2023 – Inin Games - Bud Spencer & Terence Hill: Slaps And Beans 2 - Fight!
Foto: ©2023 – Inin Games

Bud Spencer (1929-2016) och Terence Hill – eller Carlo Pedersoli och Mario Girotti som de egentligen heter – gjorde hela 18 filmer tillsammans från och med tidigt 70-tal och framåt. Jag har alltid gillat filmerna och det är verkligen inte för att de är bra filmer, utan det är för att Bud Spencer och Terence Hill har en helt underbar kemi tillsammans och filmerna har en sällsam humor som passade mig perfekt, som barn…

För det är en ganska hög uppförsbacke att försöka uppskatta deras filmer i vuxen ålder. Dubbningen är bedrövlig, produktionsvärdet är oftast väldigt lågt och det är oftast en helt obefintlig story. Fast när de väl börjar slåss så är det faktiskt kul i vuxen ålder också, och en del av filmerna är givetvis bättre än andra.

Foto: ©2023 – Inin Games - Bud Spencer & Terence Hill: Slaps And Beans 2 - More Fight!
Foto: ©2023 – Inin Games

Så döm om min förvåning när det helt plötsligt visar sig att det finns hela två TV-spel som är baserade på min barndoms hjältar. Det första som dök upp 2017 har jag inte spelat så jag kan inte avgöra hur del två står sig mot ettan.

Grafiken är härligt retro, med fin Double Dragon-känsla. Röstskådespelarna har rätt känslan för karaktärerna, musiken känns igen, och ljudeffekterna likaså. Nostalgifaktorn är hög och redan i introt – när våra hjältar åker på en hemmagjord pråm, (gissar att första spelet slutar med att de hamnar på den) så finns där även blinkningar till andra filmer som till exempel Cast Away. Så det börjar verkligen bra och när jag väl får komma igång och spela så är tutorial-sektionen väldigt utförlig: hur du slåss, och hur du snabbt kan byta mellan karaktärerna under striden för att bolla skurkarna mellan Bud och Terence. Precis som i filmerna!

Fast sen händer något… Efter en del strider och även en genomgång i hur man kastar krukor, så kommer jag fram till en pråm med bananer. Den ska skyddas till varje pris, men hur jag ska skydda den avslöjas inte… Nu finns det ingen tutorial och jag dör. Så jag tänker att jag ska få börja om när jag steg om på båten; Nepp, jag får spela om hela banan, inklusive tutorial-sektionen igen om hur jag ska slåss!?! Kommer till slut äntligen fram till båten, dör igen…

Efter mycket om och men så kommer jag på hur jag ska göra men då är jag så trött på spelet eftersom jag har fått spela om samma bana om och om igen för, just för att det tydligen ska vara omöjligt att ha en vettig genomgång på vad man ska göra och varför.

Riktigt synd för spelet började så bra och jag gillar verkligen estetiken – men spel-mekaniken är tyvärr under all kritik.

Foto: ©2023 – Inin Games - Bud Spencer & Terence Hill: Slaps And Beans 2 - annoying boat
Foto: ©2023 – Inin Games

Sammanfattningsvis så har Bud Spencer and Terence Hill – Slaps And Beans 2 hög nostalgifaktor men spelmekaniken blir snabbt enerverande och irriterande. Striderna blir även till slut väldigt enformiga då våra hjältar inte har så många olika rörelser att tillgå.

Inin Games skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.