Hem LjudHörlurar Test: Skullcandy Dime (TWS)
Skullcandy Dime recension senses Silver

Test: Skullcandy Dime (TWS)

av Henric Brandt

Innan jag recenserade EPOS GTW 270 Hybrid för några månader sen så hade jag knappast större koll på fenomenet True Wireless. Den lilla, smarta asken som laddar lurarna när du inte använder dem och det – för formatet – oftast fantastiska ljud som de erbjuder. Jag har recenserat ett antal av Skullcandys TWS-lurar innan jag fick möjligheten att testa deras senaste och absolut minsta hörlur: Dime.

Foto: senses.se - Skullcandy - Dime - Jämför storlek ovanifrån.
DIME (till vänster) i jämförelse med storebror JIB True Wireless. Foto: senses.se
Foto: senses.se - Skullcandy - Dime - Jämför storlek lurar.
Foto: senses.se
Foto: senses.se- Skullcandy - Dime - Jämför storlek från sidan..
Foto: senses.se

Direkt när jag öppnar kartongen så blir jag imponerad av hur liten och lätt ladd-asken är. Du kan med lätthet ha den som nyckelring och alltid ha tillgång till dina lurar. Asken är inte större än en vanlig bilnyckel! När jag laddat upp den fullt tar jag ur lurarna och sätter dem i öronen. Till skillnad mot andra TWS-lurar som jag har testat måste dessa slås på manuellt för att de ska hittas av din telefon. När de väl är uppkopplade så funkar det som vanligt. De drar lite ström när de ligger i standby-läge som om du vill att batteriet ska räcka extra länge så behöver du också slå av dem manuellt.

Foto: senses.se - Skullcandy - Dime - Jämför storlek bilnyckel.
Japp så liten är den! Foto: senses.se

Jag kör som vanligt låten The Other Side från The Greatest Showman och imponeras av det klara och rena ljudet i lurarna. Det är ingen diskant som skär och det här är verkligen en överlag behaglig ljudupplevelse. Det är däremot väldigt klen bas jämfört med storebröderna. Fast med tanke på deras ringa storlek så är det ändå riktigt imponerande ljud, särskilt med priset i åtanke också.

Dime har en väldigt bekväm passform i ditt öra och till skillnad mot storebrorsorna Jib True Wireless så fick jag aldrig känslan av att dessa lurar skulle ramla ur örat på mig. Även efter flera timmars användning uppfattade jag inget obehag eller ömhet i örat – vilket är ett riktigt gott betyg!

Foto: senses.se - Skullcandy - Dime - Närbild i örat.
Foto: senses.se

När jag testar att ringa med dem så hörs motpartens röst bra och tydligt och micken plockar upp min röst med fin volym och bra närhet. Uppfattade inga som helst problem på den fronten. Bluetooth-räckvidden är riktigt bra, jag glömde min telefon hemma en gång och först efter två stängda dörrar och närmare 20 meter innan det började glitcha i ljudet och insåg jag att jag hade glömt den.

Nackdelen med Dime från Skullcandy är egentligen att på grund av dess ringa storlek blir priset att batteritiden inte blir så imponerande. Lurarna håller i cirka tre och en halv timme och ladd-asken har åtta och en halv timme till. Så totalt talar vi endast tolv timmars speltid på en full laddning. Det är avsevärt kortare tid än på de flesta andra TWS-lurar som brukar klara uppåt det dubbla. Sen finns det ett problem till med att asken är så liten. För att få den så liten som möjligt har tillverkarna valt att göra hål i locket, för att lurarna ska få plats. När locket är stängt är det inga som helst problem men när du har lurarna på dig och ladd-asken i fickan så blir insidan på den smutsig av fickludd och annat du kan ha i fickorna.

Foto: senses.se - Skullcandy - Dime Detaljbild på asken.
Foto: senses.se

Dime har även samma system som sina storebröder, där du bland annat kan höja och sänka musiken beroende på vilken lur du trycker på och så vidare men precis som med Jib True Wireless är knappen på luren ganska hård och trög och det är direkt obekvämt att trycka in den när du har den i örat. Även om jag kan tycka att det är mindre obekvämt på Dime då knappen sitter aningen bättre till.

Sammanfattningsvis så är budget-hörlurarna Dime från Skullcandy smidiga och bekväma TWS-lurar med förhållandevis grymt bra ljud och en mycket trevlig prislapp. Så en varm rekommendation, på snudd till ett måste är på sin plats!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.