Hem LjudHörlurar Test: Skullcandy Jib True Wireless (TWS)
Skullcandy Jib True Wireless recension senses Silver

Test: Skullcandy Jib True Wireless (TWS)

av Henric Brandt

För lite drygt en månad sedan testade jag Indy ANC från Skullcandy och imponerades av den fina basen, batteritiden och bluetooth-räckvidden. När lillebror Jib True Wireless dök upp i recensionshögen så blev jag nyfiken på hur denna budget-variant skulle stå sig.

Skullcandy - Jib True Wireless - foto: senses.se - Närbild hörlurarna
Foto: senses.se

När jag plockar upp laddasken ur kartonger så känner jag direkt att den känns väldigt lätt och plastig. Hörlurarna i sig är ganska stora och ”klumpiga” och när jag sätter in dem i öronen så är passformen inte den bästa. Det känns som om de vill glida ut. De sitter däremot kvar och jag går in i telefonen och hittar parningen direkt. ”Connected” säger en trevlig röst och nu är det dags att börja testa.

Skullcandy - Jib True Wireless - foto: senses.se - Närbild den stängda asken.
Foto: senses.se

Först ut så kör jag i sedvanlig ordning The Other Side från The Greatest Showman, som är min go-to-testlåt. Ljudet är faktiskt riktigt imponerande! Det är inte samma tryck i basen som i Indy ANC-lurarna, men det är kraftigare bas än i nuvarande referenslurarna. Ljudet i övrigt är däremot inte lika rent som helhet och när man vrider upp volymen lite så skär diskanten. Men med tanke på prisklassen så är ljudkvalitén ändå med beröm godkänd.

Nästa steg är att ringa en vän och det gör jag. Ljudet i lurarna under tal är behagligt och rent. Min röst hörs bra till den jag pratar med utan att den för den sakens skull förstärker allt annat runt omkring. Så som handsfree är Jib True Wireless riktigt bra. Batteritiden är imponerande 22 timmar och det stämmer faktiskt rätt väl med verkligheten, då jag använt dem både för musik och i långa samtal och batteriet höll utlovade antalet timmar.

Skullcandy - Jib True Wireless - foto: senses.se - extrem närbild av knappen.
Foto: senses.se

Precis som med storebror Indy ANC så är det knappar på båda lurarna och systemet på pappret är ganska smart, men fungerar i praktiken väldigt dåligt. Till exempel så är det två klick på vänster lur för att sänka ljudet – men är du inte tillräckligt snabb så pausas musiken istället eller så klickar du fel så assistenten kopplas in. Till skillnad mot Indy ANC så är det heller inga touchknappar på Jib True Wireless, utan fysiska knappar. Problemet är att knappen sitter så att du trycker luren inåt i örat när du klickar vilket är både obehagligt och irriterande. Knapparna är allt annat än lätta så du måste därför trycka ganska hårt.

Foto: senses.se

Jag använde Jib-hörlurarna när jag sprang intervaller och då fick jag trycka till dem in i örat precis innan varje omgång för att vara säker på att de inte ramlade ur. Detta är kanske inte är ett problem för alla er där ute, det är lite beroende på hur dina öron är uppbyggda, men passform är generellt en väldigt individuell egenskap på true wireless.

Sammanfattningsvis så är Jib True Wirleess från Skullcandy med sina skavanker ändå extremt prisvärda TWS-hörlurar, med fint ljud och bra funktioner i sin prisklass. Så de är helt klart värda en rekommendation.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.