Hem Film & TV Recension: The Wolverine (iTunes DHD)

Recension: The Wolverine (iTunes DHD)

av Henric Brandt

Efter händelserna i X-men: The Last Stand (2006) är Logan/The Wolverine (Hugh Jackman) en bruten man, som gömmer sig från omvärlden långt upp i bergen. Den mystiska Yukio (Rila Fukoshima)  hittar honom och får honom, efter lite övertalning, att besöka en gammal vän som ligger för döden. Denne vän är en mäktig japansk affärsman, som Logan räddade livet på en gång för mycket länge sen. Kulturkrocken när Logan landar i Japan låter inte vänta på sig. Ett möte med en annan mäktig mutant Viper (Svetlana Khodchenkova) gör Logan sårbar och första gången i sitt mycket långa liv så är han inte längre odödlig. En dödlig kamp för Logan utbryter och det finns fiender på båda sidor.

Foto: 20th Century Fox

Den nu snart 50 år gamle Hugh Jackman (i sitt livs bästa form) gör sin paradroll för sjätte gången, senast så såg vi honom i en helt underbar liten cameo i X-men: First Class, innan dess var det mindre lyckade solo-uppdraget i X-men origins: The Wolverine. Nu så är vi tillbaka i nutid och prequel-tramset är borta. Ny regissör denna gång är den kompetente James Mangold som gett oss rullar som Copland, Walk the Line och Identity. Som regissör till den här filmen passar han perfekt, han ger karaktären det djup han behöver. Kanske lite väl mycket djup ibland, då filmen tyvärr stannar av lite och snackar för mycket för sitt eget bästa. Castingen är bra, med många kända och okända japanska ansikten.

Foto: 20th Century Fox

Den här sortens filmer behöver sina actionscener och dessa blir man inte besviken på. Det finns dock en scen på ett tågtak – som är förvisso är välgjord, men det är det enda stället i filmen som CGI sekvenserna till slut blir lite tjatiga. Det som är välkommet i filmen är att den är ovanligt brutal och de visar verkligen att Logan inte är en kille du ska jäklas med i onödan. Darren Aronofsky skulle från början regissera filmen men hans vision skulle ta filmen över till R-rating, något som i en PG-13-värld skulle vara filmiskt självmord och producenterna satte stopp. Men allas vår Djärven får använda klorna på både det ena och det andra sättet i den här rullen och den är helt klart en av de våldsammaste superhjältefilmerna.

Filmen såg jag via det nya iTunes DHD – en tjänst som en ”Blu-ray forever”-kille som jag, först var lite skeptisk till. Skepsisen släppte i samma stund som  20th Century Fox -loggan visade sig. Perfekt HD och perfekt ljud. Har man, som jag har just nu, ganska långsamt internet så rekomenderar jag att ladda ner hela filmen innan man ser den.

Ps.

Kolla sluttexten för i vanlig Marvel-ordning så finns där en liten extrascen som verkligen ger mersmak inför kommande X-men: Days of Future Past.

Betyg 3 av 5 - senses.se

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.