Hem SpelPC Recension: Red Faction – Guerilla Re-MARS-tered
Silver

Recension: Red Faction – Guerilla Re-MARS-tered

av Henric Brandt

Red Faction är en spelserie som tog sin början redan 2001 och dagens betraktelse, Red Faction Guerilla Re-MARS-tered är en remaster av den fjärde releasen, i en serie av totalt fem spel. Likt suveräna Darksiders: Warmastered Edition så fortsätter THQ Nordic att hitta på egna ord för deras återutgivningar.

Red Faction Guerilla Remarstered - screenshot nintendo Switch

Red Faction: Guerilla släpptes första gången 2009 och nu – tio år senare – så får det alltså nypremiär med upphottad grafik och ljud. Jag spelade det på Nintendo Switch och blev väldigt imponerad över hur snyggt det faktist ser ut. Ljusinslag, texturer och mycket annat har fått ett rejält ansiktslyft och har du ett bra hembiosystem så får det jobba ordentligt med maffig bas och surroundeffekter. 

Red Faction Guerilla Remarstered - screenshot nintendo Switch

Tyvärr så lider spelet lite utav samma problem som jag kunde uppleva med Borderlands: även om utseendet är fixat är karaktärerna du slåss med fortfarande dumma som stenar. 

Red Faction Guerilla Remarstered - screenshot nintendo Switch

Det som är däremot är riktigt roligt och coolt med Red Faction Guerilla – Re-mars-tered är att du kan spränga. krossa och slå söner alla strukturer du ser. Inget är så tillfredställande som att kasta en granat och se huset rasa över dina motståndare. Du kan även stjäla bilar och plöja rakt genom hus, barrikader och fiender. 

Red Faction Guerilla Remarstered - screenshot nintendo Switch

Uppdragen är av två karaktärer, tillintetgör fiender, byggnader eller hämta något. Här i ligger lite av spelets problem, för precis som när jag spelar GTA så pallar jag bara att spela det seriöst en ganska kort tid – sedan vill jag bara se hur mycket förödelse jag kan skapa och hur länge jag kan hålla mig ifrån snuten. 

Red Faction Guerilla Remarstered - screenshot nintendo Switch

Red Faction: Guerilla re-MARS-tered fungerar superbt på Nintendo Switch, i både bärbart och dockat läge. Du får givetvis ut mer av spelet i dockat läge då du kan koppla det till din tv och ditt hembioljudsystem, men med ett par schysta hörlurar så blir det ändå en väldigt bra upplevelse.

Red Faction death screen

Sammanfattningsvis så vill jag verkligen rekommendera Red Faction: Guerilla – Re-mars-tered, även om spelet har tio år på nacken så imponerar uppdateringen stort och det här är ett riktigt underhållande spel för en liten prislapp. 

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.