Hem SpelMac Recension: Quantum Recharged

Recension: Quantum Recharged

av Henric Brandt

Quantum Recharged bygger på att du styr ditt skepp och cirkulerar runt fiender för att därmed skapa en ”dead zone” som gör att fienden förstörs. Det gäller att ringa in dem så snabbt som möjligt och helst så många som möjligt per inringad yta. Spelet går att spela ensam, i co-op eller online. Nya versionen har uppdaterat en del från originalet med fler fiender och spellägen.

Foto: ©2023 - Atari - Quantum Recharged - Picture01
Foto: ©2023 – Atari

Quantum Recharged är alltså en remake eller remaster av Atari-klassikern Quantum som hade premiär redan 1982. I denna nya version så är spelmekaniken bevarad från originalet, men all grafik och ljud-design är uppdaterat på ett väldigt troget sätt. Det känns härligt retro och modernt samtidigt.

Foto: ©2023 - Atari - Quantum Recharged - Picture02
Foto: ©2023 – Atari

Quantum Recharged är sådant där spel som är lätt att lära sig men extremt svårt att bemästra. Det kan till en början verka lätt att bara ringa in fienden och se dem explodera. Problemet är att allt på skärmen kan skada dig, så det gäller att ha tungan rätt i mun för att inte åka in i något annat medan du försöker ringa in det som ska sprängas.

Foto: ©2023 - Atari - Quantum Recharged - Picture03
Foto: ©2023 – Atari

Problemet för mig är att det här upplägget väldigt snabbt blir enerverande och repetitivt, på ett sätt som jag inte upplevt med andra liknande spel. Pac Man är ju förvisso också exakt samma sak bana ut och bana in, precis som Tetris, men det är något med just det här upplägget som inte fungerar för mig.

Möjligheten att spela online är ett trevligt plus och då man jobbar tillsammans så blir det lite roligare, även om det också blir något svårare.

Foto: ©2023 - Atari - Quantum Recharged - Picture04
Foto: ©2023 – Atari

Quantum Recharged är på intet sätt ett dåligt spel egentligen, men det är enligt min mening inte lika kul som andra spel i Recharged-serien. Sen har jag inte heller en nostalgisk koppling till det här spelet såsom jag hade till de andra så det påverkar ju upplevelsen också.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.