Hem SpelPC Recension: Qomp2
Silver

Recension: Qomp2

av Henric Brandt

Qomp2 är något så annorlunda som en uppföljare till det klassiska spelet Pong från 1972. Här får vi se vad som händer när bollen från Pong ger sig ut på egna äventyr. Studsa dig igenom ett stort antal alltmer avancerade banor. Du kan påverka studsen och även ladda upp energi för att skjutas mot ett mål, men du är aldrig stilla, vilket leder till en rolig och utmanande spelupplevelse.

Foto: ©2024 – Atari - Qomp2 - Ball in peril.
Foto: ©2024 – Atari

Qomp 2 har en helt underbar idé att starta med något familjärt och sedan utveckla det till något helt annat. Just att basera det på Pong, som räknas som det första datorspelet, gör det extra kul att estetiken får följa med, men att resten av spelupplevelsen är uppdaterad.

Foto: ©2024 – Atari - Qomp2 - Use the bounce
Foto: ©2024 – Atari

Grafiken är enkel och håller samma känsla som originalspelet till en början, men ju längre in i spelet du kommer, desto fler utmaningar finns det. Spelmekaniken är lätt att lära sig men svår att bemästra, för du kan som sagt aldrig sluta studsa. Du kan bara stoppa höjden på studsen så att du kan ta dig in eller förbi de olika hindren. När du laddar upp kraften kan du skjuta bollen med högre kraft mot vissa mål som går att flytta på. Det finns även många olika energifält där du kan ändra riktning och annat för att kunna ta dig igenom de olika utmaningarna.

Det som är lite synd med Qomp 2 är att svårighetskurvan är ganska brant. Det börjar oförskämt lätt men blir väldigt snabbt svårare, och det ledde i mitt fall till en hel del frustration. Det är kul att det är utmanande, men när det bara känns ologiskt blir det mer frustrerande än kul.

Foto: ©2024 – Atari - Qomp2 - Use the whirlwind.
Foto: ©2024 – Atari

Sammanfattningsvis vill jag ändå verkligen rekommendera Qomp 2, då det är ett kul och utmanande spel och en härlig twist på det nu 52 år gamla spelet Pong.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.