Hem Hälsa & Skönhet Test – Panasonic Multishape Kit
Silver

Test – Panasonic Multishape Kit

av senses.se

Nu när vintern äntligen har släppt sitt grepp och vi börjar våga oss ut utan halsdukar och mössor börjar nog många av oss att tänka vårstädning. Inte bara av trädgårdar och garderober, utan även av oss själva. Således var det passande att Panasonic bad oss testa deras Multishape kit. Detta är ett brett kit med allt från tandborstar och detaljtrimmers till stora hårtrimmers. Det är ett lyxigt, nästan heltäckande koncept med smarta detaljer som ger dig möjlighet att förlita dig på en maskin. Vi har under testet hittat styrkor, svagheter och vissa delar som vi saknar.

Vad ingår?

Panansonic Multishape är ett modulkoncept där du kan välja mellan många olika varianter av kombinationer. Antalet moduler påverkar givetvis priset och i vår mening är det några du bör överväga att hoppa över, men det kommer vi till strax. Vill du ha det totala kittet blir priset strax över 1 700 kronor och då ingår:

⦁ Grundenheten som driver alla tillbehör samt tygpåse (Li-ion Battery Base Unit)
⦁ Skägg-, hår- och kroppstrimmer med fyra kamalternativ som ger spektrat 1 – 30 mm.
⦁ Skägg- och hårtrimmer med tre kamalternativ som ger spektrat 1 – 20 mm.
⦁ Rakapparatsmodulen (3-Blade Foil Shaver head)
⦁ Näsa-, öron- och ansikts-trimmermodulen
⦁ Tandborstmodulen med två tandborstar samt tandborstsmodulen.
⦁ Necessär för att samla samtliga delar
⦁ Laddsladd med adapter för flera typer av stickkontakter
⦁ Smörjolja samt en rengöringspensel.

I grunden är det en maskin som driver samtliga moduler. Grundenheten har en verkanstid på 90 minuter och tar cirka en timme att ladda. I nödsituation kan göra snabbladdning på 3 minuter som räcker till rakning. Den är också vattentät, vilket är en av styrkorna med hela modulsystemet, då du kan använda den i duschen. Av naturliga skäl är det främst aktuellt med rakapparat-modulen, men det gör också att du kan rengöra enheten och samtliga moduler under rinnande vatten.

De fyra klipphuvudena
Foto: senses.se

Klipparna

Trimmern för näsa, öron och ansikte är utmärkt. Den är effektiv och smärtfri, något vi ju visste förr från Panasonics näshårstrimmer. En generell farhåga kan ju vara att maskinen genom dålig konstruktion drar ut dessa känsliga hårstrån istället för att skära av dem, men så är inte fallet med denna. Vassa rakblad är ju lite av det japanska märkets credo, vilket deras rakapparat ES-LV9U också bevisat.
Tvåa från vänster är det stora trimmerhuvudet menat för större partier av kroppen. Till denna kommer fyra olika munstycken/kammar vilket gör att du kan anpassa för ditt personliga behov. Också denna klipper mycket effektivt och är lätt rengöra. Panasonic benämner den som en skägg-, hår- och kroppstrimmer men där vi nog snarast med framgång har använt den till kropp och hår. Om du önskar att trimma ditt skägg, såvida du inte har ett kraftigt och stort sådant, skulle vi snarare vända oss till det tredje klipparhuvudet från vänster, skägg- och hårtrimmern. Med denna kommer du nära, får bra kontroll och kan trimma till en perfekt längd. Du som vill trimma kroppshår gör bäst i att kolla på deras dedikerade kroppshårstrimmer.

Basenheten med skägg- och hårtrimmer monterad.
Foto: senses.se

Sist bland klipparna kommer rakapparaten. Här känner man sig nog själv bäst huruvida rakapparat är något som passar ens skäggväxt. Framför allt vilken sorts rakapparat. Har du mycket virvlar och olika riktningar på skäggstråna kan en rakapparat med tre roterande blad vara ett bättre alternativ. Men som sagt, man känner sig själv bäst i denna fråga. Rakapparaten gav ingen övertygande framgång vid vanligt användande och inte heller vid test i duschen (för att även kolla att den verkligen är vattentät). Har du ett tunt skägg och vill raka mot linjerna blir detta ännu svårare då det var svårt att få till bra linjer. Rakar du helt rent fungerar den ok.

Tandborstarna var den modul vi gillade minst.
Foto: senses.se

Tandborsten

Du får med två tandborstar benämnda Extra-Fine och Multi-fit. Det är också en smaksak men vi upplevde att båda dessa borstar var i mjukaste laget. Själva funktionen som el-tandborste fungerar också sådär. Känslan var att tandborsten mest vibrerade än att den rörde sig för att effektivisera borstningen. Efter ett antal tester återgick vi till vår ordinarie tandborste.

Upplevelsen

I det stora hela levererade samtliga moduler även om vissa inte riktigt övertygade. Alla moduler som har att göra med att frisera dig fungerar utmärkt och får högsta betyg. Det är lättanvänt, enkelt att rengöra och tydligt hur det hela sitter ihop. Dock blev vi inte övertygade av rakapparaten eller tandborsten. Så vad blir slutbetyget?

Panasonic Multishape med samtliga moduler.
Foto: senses.se

Finurligt nog kan du själv bygga ihop och välja de delar du tror du kommer få nytta av. Flera olika varianter av kit, samt möjligheten att köpa en modul i taget, gör att du faktiskt inte behöver köpa allt samtidigt. Det är en mycket stark sida i konceptet. Dessa kit presenteras mycket tydligt och enkelt på Panasonics hemsida.

Således blir vårt slutbetyg att Panasonic utan tvekan har lyckats med modulerna för skägg/hår/kropp, näsa/öron/ansikte och, under vissa förutsättningar, även med rakapparaten. Där har vi inget anmärka på utan snarare mycket att berömma. Möjligheten att utan vidare med vanlig handtvål kunna göra rent alla delar är superb.

Tandborsten är den som vi kände levererade sämst och därför rekommenderar vi att lägga till den till samlingen sist. Men för ett par dagar på resa duger den, att slippa packa ned eltandborsten också.

Fanns det något vi saknade då? I och med den höga grad av variation och flexibilitet är det synd att en trimmer för hudnära bruk inte inkluderades i samlingen. Alltså en trimmer som skulle kunna komplettera rakapparaten för att i detalj kunna få fina linjer runt skägget. Men förutom det är Panasonic Multishape ett utomordentligt koncept med bara en maskin att ladda. Och det gillar vi!

Panasonic skickade testprodukt för denna recension. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.


Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.