Hem Spel Och vinnaren av MIG Orange 0-100 är…
MIG 0-100 Orange

Och vinnaren av MIG Orange 0-100 är…

av senses.se

Det har strömmat in roliga, galna och fyndiga frågor från er läsare i vår MIG Orange 0-100-tävling. Allt ifrån extrem filmnörds-fakta (”hur många dör i de tre Gudfadern-filmerna – totalt?” 60, tydligen) till ordvitsar värdiga en ur-Göteborgare (”När blir en kalv vuxen?” Svar: 19. Covid-19. Ko vid 19).

Vi har diskuterat och bollat favoriter fram och tillbaka senaste dagarna och till slut har vi valt ett bidrag som i högsta grad är allmänbildning och på sätt och vis varit högaktuellt i dessa dagar, när alla velat ha reda på växelförhållandet mellan svenska priser från amerikanska dollar (i samband med Playstation 5)

”Vad motsvarar 0 grader Celsius i Fahrenheit?”

(rätt svar: 32)

En bra minnesregel för att enkelt, i huvudet, konvertera Fahrenheit till Celsius och hamna någorlunda rätt är att ta minnesregeln ”dra av 30 och dela resten på två”. Så ”73 and sunny” i Kalifornien, skulle bli 73-30 = 43 sen genom 2 = 21.5 avrundat 22 grader Celsius (vilket är hyfsat nära det exakta svaret 22,8)

Vinnarbidraget skickades in av Alex Dobrin i Göteborg och han kan snart se fram emot ett eget exemplar av MIG 0-100 Orange. Grattis!

Tack till alla som tävlade och till MIG som ställde upp med priser!

En video som försöker samla många av dödsscenerna i Gudfadern-filmerna (hög risk för spoilers och våldsamt innehåll)

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.