Hem Böcker Recension: Mörk Borg
Mörk Borg recension Silver

Recension: Mörk Borg

av Henric Brandt

Som jag nämnde när jag recenserade Nordiska Väsen så började mitt rollspelsintresse för ganska exakt 32 år sedan då jag spelade Drakar och Demoner med några vänner. Det ledde snabbt till flera olika rollspel och fortfarande än idag spritter det i mitt rollspelshjärta. Tyvärr så har det blivit svårare att träffas ett gäng och spela, så det har blivit till att använda modern teknik i form av Zoom för att kunna anordna rollspelsträffar.

Fria Ligan - Mörk Borg - Copyright 2020 - foto: senses.se
Foto: Senses.se

Fria Ligan ligger även bakom dagens betraktelse som är skräck-rollspelet Mörk Borg. I en mycket behändig bok på knappa 80 sidor så har vi ett desto större rollspel. Det är inte så mycket regler och du kan snabbt skapa din karaktär genom att slå fram de flesta styrkor och egenskaper med tärningar. Sen är det bara att ge sig in i en synnerligen mörk och vidrig värld. Det som skiljer Mörk Borg från andra spel är att även din karaktär är ganska mörk och vidrig. Det finns inga goda och trevliga karaktärer att spela, utan det är verkligen det mörkaste avskrapet som blir våra rollfigurer.

Det medföljer ett äventyr i boken också, så att man kan komma igång, och det behövs inte mycket för att verkligen komma in i världen. Mörk Borg är verkligen inget mys-rollspel utan här finns alla möjligheter för spelledaren att vara så äcklig och grisig som möjligt.

Fria Ligan - Mörk Borg - Copyright 2020 - foto: senses.se
Foto: senses.se

Även om inte är så många regler så är det här ändå inte ett lätt nybörjarspel, utan det bygger på att du har lite erfarenhet av rollspel för att verkligen uppskatta Mörk Borg fullt ut och från början. Du kan givetvis välja detta som ditt allra första spel, men förbered dig då på att du kommer att behöva googla en hel del. Den grafiska designen i boken är gjord lite som om det skulle vara en bok med besvärjelser – olika typsnitt där allt är snett och vint. Det är ett coolt design-tänk, men när jag ville fokusera på att lära mig reglerna så blev jag distraherad.

Sammanfattningsvis så är Mörk Borg ett litet, coolt rollspel som med sin ringa storlek och antal sidor ändå genererar ett riktigt fullfjädrat skräck-äventyr. Därför väl värt en varm rekommendation!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.