Hem SpelBräd- och sällskapsspel Fyra take away-frågespel från MIG
MIG take away spel sommar 2023

Fyra take away-frågespel från MIG

av senses.se

På temat ”sommar” så känns fysiska bräd- och kortspel som en naturlig del av semestern också. Att plocka fram något som engagerar på picknicken eller till ett glas vin efter kvällsmaten är väldigt mycket sommar i vår bok.

Vi har i omgångar testat spel från gänget i Hovås som släpper MIG-spelen, Mobile Intelligence Games. Det ett lika smart som enkelt koncept. Du köper en ask med frågekort, en liten blyertspenna, en liten bunt poängblad och regler som du sen kan ta med dig överallt.

Inför sommaren 2023 släpper de hela fyra Take Away-utgåvor, som vi har spelat med stora och små på redaktionen. Varje ask kostar 129 kronor och kan beställas via deras hemsida.

MIG Take Away Frågekampen har fokus på stämningshöjande frågesport. Detta är till för middagarna och after work:en. Frågorna blandar verkligen hyperaktuella ämnen som ”vad dömdes bröderna Kia för?” såväl som klassiska frågor i stil med ”vad heter miljardären som svidar om till Batman”.

https://playmig.com/produkt/mig-take-away-fragekampen/

MIG Take Away Hemmakväll riktar sig också till vuxna och säger sig ha fokus på fredagsmys. Här är också väldigt blandat i Trivial Pursuit-stil med aktuella ämnen och klassisk allmänbildning. Alltså ingen jätteskillnad från Frågekampen, utan för dig som har osläcklig törst efter fler frågekort.

https://playmig.com/produkt/mig-take-away-hemmakvall/

MIG Take Away Familjekul är lite nytänkande och erbjuder kort som ska passa hela familjen. Frågorna är ofta dubbelt anpassade för V (vuxna) eller B (barn) på samma ämne, exempelvis B: ”Visa hur man gör en piruett i balett” och V: ”Visa hur man gör en plié i balett”. Andra gånger får barn tre svarsalternativ som hjälp. Kul idé som vi gillade, men rekommendationen från 6 år känns kanske aningen optimistisk för de flesta barn. Passar nog bäst för något äldre.

https://playmig.com/produkt/mig-take-away-familjekul/

MIG Take Away Junior Quiz har fokus på bara barnfrågor och detta rekommenderas av skaparna från 8 år. Idén är kul, men det är återigen lite gränsfall på åldern (eller så är barnen kring MIG-gänget synnerligen allmänbildade :)) och vi tänker att här kunde kanske spelet ha anpassats på samma sätt som Familjekul med en L (lätt) och S (svår) nivå på samma fråga. Där Tactics Mitt första frågespel kanske är lite för lätt för en 5- och 7-åring, så tyckte vår knatte-recensenter ändå att det kändes roligare då svårighetsnivån var mer anpassad för dom och de kunde känna sig duktigare då en majoritet av frågorna var mer på deras nivå. Tror inte det är många vuxna som på rak arm säga ”vilket år Greta Thunberg är född”? Vi löste det så att en vuxen fick vara spelledare och anpassade frågorna. Ett bra intiativ, men kan alltså utvecklas för att bli en ännu mer nischad produkt mot just barn.

https://playmig.com/produkt/mig-take-away-junior-quiz/

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.