Hem SpelPlaystation 4 / PS4 Recension: Kingdom Majestic Physical Collection
kingdom majestic collection recension

Recension: Kingdom Majestic Physical Collection

av Henric Brandt

Det finns verkligen en uppsjö av spel som har tagit till fasta på att se ut och kännas som ett retro-spel, men med en modern twist. Senast så recenserade jag retro-inspirerade Jump King och nu har jag fått den fysiska utgåvan av omtalade indie-succén Kingdom Majestic Collection i min hand och dags att ge min syn på saken.

Kingdom Majestic Physical Collection - Anuman - Screenshot - Nintendo Switch 2020

Kingdom Majestic Collection innehåller både spelet Kingdom New Lands och Kingdom Two Crowns plus alla DLC som har släppts; så det här är en gedigen bunt spel. Jag har inte spelat dem innan och fick via den här utgåvan uppleva spelen för första gången på Nintendo Switch. Det jag gillar är den vackra grafiken, den grymma musiken och att spelen funkar lika bra i bärbart som i dockat läge. Sen är det extremt lätt att plocka upp och börja spela spelet för du har bara tre knappar att hålla reda på; Vänster, Höger och A-knappen.

Kingdom Majestic Physical Collection - Anuman - Screenshot - Nintendo Switch 2020

Du rör dig endast i sidled. Du kan inte slåss – det enda du kan göra är att plocka upp mynt och använda dem till olika saker. Såsom att rekrytera undersåtar, köpa träd, bygga fort, pilbågar och så vidare.

Kingdom Majestic Physical Collection - Anuman - Screenshot - Nintendo Switch 2020

Hela spelet går ut på detta, fram och tillbaka på samma yta, som förändras varefter du spelar. Kommer fienden så får du fly eller ha med dig beskydd. Blir du av med kronan är det nästa persons tur att bli kung. I all sin enkelhet blir spelet både extrem lätt och extremt svårt samtidigt. För hur enkel spelmekaniken än är så är det extremt svårt innan man har hunnit bygga upp ett vettigt försvar.

Kingdom Majestic Physical Collection - Anuman - Screenshot - Nintendo Switch 2020

Sammanfattningsvis blir känslan att Kingdoms ursprung som mobilspel tränger igenom rätt starkt: fokus på att slå ihjäl tid och koppla av till fina bilder och musik, utan något jättedjup att grotta ned sig i framför en storbilds-tv. Jag känner att jag behöver lite mer än så, tyvärr blir Kingdom Majestic Collection väldigt enahanda alltför snabbt.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.