Hem MobilAndroid Recension: Kapu Toys – roligt och utvecklande
kapu toys recension kapu planet Silver

Recension: Kapu Toys – roligt och utvecklande

av Christian Magdu

Kapu Toys – The Digital Toybox är en samling färgglada mobilspel/-appar för barn mellan 0-6 år, enligt av de finska utvecklarna Little Star Games själva. Kollektionen består av sex spel, där det första (Kapu Forest) är gratis och de andra fem kan låsas upp för 20 kr styck (just nu kör de kampanj där du får alla sex spel för 50 kr).

Mina barn, 1 och 3 år gamla, fick testa samlingen över helgen och betyget blev mycket gott från båda mini-recensenterna. För ettåringen fanns ett par spel i skogen som handlade om att hjälpa en hackspett genom att peka på skärmen upprepande gånger, som fungerade bra och så även den digitala klippdockan Kapu Tickle Toy Camera, där barnet kan dra i snöret och kittla klippdockan som skrattar och sprattlar glatt. Att måla blomsterblad till musik (Kapu Bloom Tunes) var också en hit, men där rekommenderas att du först låser skärmen (guidat läge på Apple-prylar) så de vilda rörelserna inte skapar helt andra effekter på iPrylen…

kapu toys forest barnspel mobil

Treåringen hade mer glädje av flera spelinslag, som kräver lite mer motorik och tankeverksamhet. Alltifrån att passa in bitar i bäverns damm (Forest) till att mata räven med bär och kika på djur i upptäckarspelet Kapu Planet. Att bygga figurer från delar var dock för svårt (Kapu Blocks) såväl att förstå som koncept, som att styra lyftkranen.

Kapu forest
Att peka på skärmen så grodan tar flugorna var ett enkelt spel som passade både 1- och 3-åringen.

Kapu Toys var som helhet en väldigt uppskattad bekantskap, som aktiverar och underhåller barnen och samtidigt stimulerar deras nyfikenhet och lärande (en skön omväxling från YouTube, som i och för sig också kan vara bra – i lagom doser och med en kurerad spellista). Väl värt investeringen för alla er som har barn i målgruppen, men tänk på att det är ett ganska brett ålderspann på utmaningarna, så alla spel kommer inte att passa alla åldrar eller individer. Men så är det ju med alla spel.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.