Hem SpelMac Recension: It’s a Wrap
Silver

Recension: It’s a Wrap

av Henric Brandt

It’s a Wrap utspelar sig under 80-talets filmvärld och vår avatar är den våghalsige skådespelaren och stuntmannen Johnny, som får utstå många livsfarliga scener. Du är regissören och till ditt förfogande har du en tidslinje där du kan ändra olika parametrar. Dör Johnny för att golvet inte rör sig vid rätt tillfälle så är det upp till dig att ändra tidpunkten när det ska flyttas. Under tagningen så styr du Johnny genom banan och dör han så får du ändra lite och köra om igen. Till slut så kommer han igenom scenen med livet i behåll och det är dags för nästa äventyr.

Foto: ©2023 – AMC Games / Nintendo.com - It's a Wrap - The Highway scene
Foto: ©2023 – AMC Games / Nintendo.com

Som jag har nämnt i flera andra recensioner så älskar jag verkligen när spelskapare kommer på ett helt nytt sätt att tackla en uttjatad genre. Plattformsspel finns i massor utav olika varianter och It’s a Wrap har en helt unik spelmekanik som passar mig som handen i handsken. Filmupplägget och klippbordkänslan i spelet är lika kul som det är smart.

Foto: ©2023 – AMC Games / Nintendo.com - It's a Wrap - The Harbour scene
Foto: ©2023 – AMC Games / Nintendo.com

Precis som när du klipper film så anpassar du olika händelser så att det blir en enhetlig och underhållande upplevelse och på samma vis fungerar det i It’s a Wrap. Du börjar med att läsa manus och därmed förstå vad som skall ske och vad som är resultatet av scenen. Därefter så får du börja att anpassa de olika parametrarna i scenen.

När ska helikoptern börja skjuta så att väggen rasar och Johnny hinner igenom utan att bli skjuten? Den första genomspelningen är alltid ett misslyckande då det är omöjligt att gissa sig till när de olika sakerna skall ske. När det sedan är tagning så styr man Johnny genom banan och då är det precis som ett vanligt plattformsspel att du måste ha rätt timing. Är något fel så får du köra om och det blir tagning två.

It’s a Wrap har en härligt färgglad retro-grafik med 80-tals feeling rakt igenom. Humorn är på topp och filmreferenserna är oräkneliga. It’s a Wrap fungerar alldeles ypperligt på Switch i både bärbar och dockad version. Inget blir för litet eller svår tytt på den inbyggda skärmen. Upplevde heller inga prestanda-problem i bärbar-version.

Det som är synd med It’s a Wrap är att svårighetskurvan är lite väl brant för spelets bästa. De första banorna är löjligt lätta för att det sedan ska helt plötsligt bli vansinnigt svårt och jag körde fast rejält. Det tog väldigt lång tid innan jag kom vidare och det ledde till att spelet gick från superkul till irriterande. När det väl lossnade igen så kom glädjen tillbaka men det är synd att vissa banor är onödigt svåra till en början.

Foto: ©2023 – AMC Games / Nintendo.com - It's a Wrap - The monster scene.
Foto: ©2023 – AMC Games / Nintendo.com

It’s a Wrap är riktigt roligt och är perfekt för Switch, det som är synd är att svårighetsgraden hoppar mellan alldeles för lätt och till nästan omöjligt svårt. Jag vill ändå rekommendera spelet för det här är ett riktigt underhållande spel med en alldeles unik spelmekanik.

AMC Games skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.