Hem SpelPC Recension: Hot Wheels Unleashed
© 2021 Milestone Guld

Recension: Hot Wheels Unleashed

av Henric Brandt

De flesta av oss har säkerligen ägt både en och två Hot Wheels-bilar genom åren. De är små leksaksbilar i metall och finns i allt från ganska trogna representationer av riktiga bilar, till ikoniska filmbilar, till fullständiga fantasifoster. I Hot Wheels Unleashed får du möjligheten att ratta dessa små leksaksbilar genom riktigt galna banor.

Hot Wheels Unleashed - © 2021 Milestone - Turtles Van
Foto: © 2021 Milestone / Mattel

Det första som slår mig är hur detaljrika bilarna är. Du kan se gjutskägg och andra små skavanker på dem, så de ser verkligen ut som leksakerna de är baserade på. Banorna är superkul och fantasifulla. Vad sägs om att köra rally genom din källare eller inuti en övergiven skyskrapa? Precis som med bilarna är detaljrikedomen enorm och skulle det var så att du åker av banan så kan du köra runt och kolla in andra delar av rummet – som banan normalt inte tar dig till. En lustig detalj som blir kul för att det är lite spännande att vara en liten bil i en stor värld.

Hot Wheels Unleashed - © 2021 Milestone - Roller Toaster car
Foto: © 2021 Milestone / Mattel

Det finns ett championship-läge där du låser upp olika banor och fordon för varje gång du vinner eller åtminstone når topp tre. Du kan även välja att köra online mot andra spelare och räcker inte alla banor som följer med så finns det en rolig och rätt avancerad avdelning där du kan skapa dina egna banor. Du kan även inreda ditt alldeles egna nördrum i en källare; för varje bana du låser upp och vinner så får du tillgång till fler byggstenar.

Kontrollerna är tighta och känns kul, bilarna har olika egenskaper och styrkor, så det gäller att välja rätt bil till rätt bana. Det enda som är lite tråkigt är att det inte finns något preview på banan eller rekommendation, så det är trial and error som gäller. Jag körde Hot Wheels UnleashedXbox One X och upplevde inga problem i fråga om lagg eller långa laddtider.

Hot Wheels Unleashed - © 2021 Milestone - Silence please
Foto: © 2021 Milestone / Mattel

Finns det något negativt då? Inte mycket egentligen, bara ett par, små petitesser. Det första är att banorna är ganska oförlåtande. Gör du minsta lilla misstag så är det svårt att komma ikapp och ändå ha chans att kunna vinna. Det andra som störde mig lite var att – av någon anledning – kan du få dubletter av bilarna och den andra versionen kan du varken sälja eller skrota för att kunna köpa något annat. Så i ditt garage finns det hela tiden dubbla versioner av den bilen. Som sagt, en petitess – men likväl irriterande.

Hot Wheels Unleashed - © 2021 Milestone - Into the checkpoint
Foto: © 2021 Milestone / Mattel

Sammanfattningsvis så är Hot Wheels Unleashed ett riktigt kul och annorlunda bilspel, med massor av banor och många timmars bilkörande. Det här är så pass kul och nostalgiskt att jag rekommenderar spelet till och med till den som egentligen inte ens gillar bilspel. Därmed kan det inte bli annat än ett solklart måste!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.