Hem SpelPC Recension: Hirilun

Recension: Hirilun

av Henric Brandt

Hirilun utspelar sig i en svartvit värld där din uppgift är att förflytta dig så snabbt som möjligt från en plats till en annan. Du ska hoppa, glidflyga, sprinta och ducka dig fram. Plocka upp ringar på vägen som drar bort lite tid på den evigt nedräknande klockan. Tävla mot andra online för den bästa tiden. Spela om banorna så många gånger du vill för att skava av lite mer tid på klockan.

Foto: ©2023 – Ratalaika Games - Hirilun - Jump!
Foto: ©2023 – Ratalaika Games

Hirilun påminner lite om Mirrors Edge när det gäller parkourelementet. Då Mirrors Edge var i framkant för vad Xbox 360 och Playstation 3 klarade av på den tiden så är Hirilun precis tvärtom. Tack vare den detaljerade och monokromatiska grafiken så är spelet otroligt litet både till storlek och krav på systemprestanda.

Hastigheten är hög och när du får in snitsen på hur du rör dig genom banorna blir det både svindlande och roligt. Den ständigt tickande klockan skapar en brådska som inte upphör förrän du når målet.

Foto: ©2023 – Ratalaika Games - Hirilun - The boxes
Foto: ©2023 – Ratalaika Games

Även om jag egentligen gillar den svartvita grafiken så är den även ett av problemen med Hirilun. För det är så pass simpel grafik och när du åker genom en tunnel eller dylikt så kan det vara svårt att se skillnad på en vägg eller ett golv. Det blir snabbt ganska förvirrande och första genomspelningen av banan innehåller därmed en hel del gissningslek.

Det största problemet med spelet, enligt min mening, är att det inte går att invertera Y-axeln! Det här är det andra spelet på kort tid där det inte går. Senast var det i Gangs of Sherwood. Det skrämmer mig lite om det här är något som speltillverkare börjar hoppa över för jag är verkligen alldeles för van med inverterad Y-axel för att orka lära om mig.

Foto: ©2023 – Ratalaika Games - Hirilun - Run!
Foto: ©2023 – Ratalaika Games

Hirilun är prisvärt och riktigt roligt när du får kläm på kontrollerna. Tyvärr går det inte att invertera Y-axeln, och den svartvita grafiken kan ibland vara problematisk.

Ratalaika Games skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.