Hem MobilAndroid Hearthstone – Ashes of the Outland
Hearthstone ashes of the outland

Hearthstone – Ashes of the Outland

av senses.se

Hearthstone slutar aldrig att överraska och förbrylla. Hur Blizzard kan hålla nivån och angelägenheten uppe, expansion efter expansion och säsong efter säsong är inget mindre än makalöst. De är värda allt beröm och all ekonomisk framgång för det.

Kortsamlarspelens urfader får nu expansionen Ashes of the Outland, vars prolog är gratis att spela (såsom resten av spelet, om du har orken och tiden att lägga på grind). Man följer i fotspåren man etablerade i förra expansionen Descent of Dragons och har skapat ett enspelaräventyr med banor, istället för det jobbiga ”klara 8 matcher i följd”-upplägget, som gjorde att man gav upp när man råkade göra ett litet fel, som kostade vinsten i en match mot slutet och fick börja om helt från början med alla matcher igen… Här får du istället nya motståndare, med egna krafter och nya kort att möta och strategin du måste komma för var och en är tidvis utmanande (särskilt mot de två sista bossarna i prologen, prova!).

Ashes of the outland solo adventure
Vi älskar solo-äventyren med banor och unika motståndare. Foto: Blizzard

En ny klass, i form av Demon Hunter:n Illidan, introduceras också. Han är druiden Malfurions förlorade bror, som vänt sig till mörkret men genom ett dubbelspel istället blir dess nemesis. Hans hero power kostar bara 1 mana och låter honom anfalla med 1 i styrka. Men den kan även kombineras med vapen, för ett extra potent anfall. Här införs även konceptet Outcast, där ett kort som spelas från positionen längst ut i handen får en bonus-effekt.

illidan hero power
Foto: Blizzard

Det är ett rent nöje att vara tillbaka i Hearthstone-världen (även om vi ju rent tekniskt aldrig lämnat den) och vi hoppas Blizzard fortsätter med samma upplägg på Solo Adventures som man upprepat här. Det är briljant.

Hearthstone är free-to-play och du kan spela ihop resurser att låsa upp både kort och solo-äventyr, helt gratis (men förbered dig på mycket spelande då, dock). Annars kan du köpa äventyret och ett 50-pack kort för sedvanliga 50 € (cirka 500 kr).

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.