Hem LjudHörlurar Test: Epos H6PRO (Open)
Silver

Test: Epos H6PRO (Open)

av Henric Brandt

H6PRO från Epos andas kvalitét direkt när du lyfter dem ur kartongen. De har en snygg och stilren design och jag gillar verkligen denna version, med gröna hörlurar och svarta detaljer. Huvudbandet är i läder och hörlurskåporna är mjuka och i klädda i tyg.

H6PRO Open Acoustic Gaming Headset, som lurarnas fulla namn lyder, är i grunden ett par ”enkla” hörlurar. Det finns inga krusiduller över huvudtaget, förutom möjligen att du kan plocka bort mickarmen och sätta en liten lucka för hålet, som på H3 Hybrid. Det som inte finns däremot är den den sekundära micken som H3 Hybrid har så tar du bort micken finns det inget ingående ljud i lurarna. Vrider du upp armen så stängs micken av, vilket är väldigt smidigt.

Foto: senses.se - Epos - H6PRO - Närbild mickarmen.
Foto: senses.se

När jag tog bort mikrofonen så insåg jag att det inte finns någon (annan) märkning av vilken kåpa som är vänster och höger. Ytterst konstigt att inte ha med det, även om man ju kan ana av designen. Så det gäller att komma ihåg att micken är till vänster och volymreglaget är till höger.

När lurarna väl sitter på huvudet så är de faktiskt inte så bekväma som jag trodde att de skulle vara. De klämmer åt lite och kåporna sluter inte tätt om öronen på samma vis som andra, liknande hörlurar gör. Efter en stunds använde gör de till och med lite ont. Ytterst konstigt, med tanke på fabrikat och pris.

Foto: senses.se - Epos - H6PRO - Närbild luckan.
Foto: senses.se

Epos största styrka har alltid varit ljudet och så är även fallet med H6PRO. Ljudet håller samma höga klass som i GSP 600, som jag recenserade för ett par år sedan. Basen är djup utan att bli skränig och ljudbilden är behaglig genom hela registret.

Jag började mitt test med att koppla dem till Nintendo Switch och lirade lite Inside, då det är spel som jag vet exakt hur det låter. Det är en fröjd för öronen att varenda liten detalj i ljudbilden kommer fram i perfekt balans. Det finns ingen som helst surround i hörlurarna utan det är bara en rå, analog , stereo-signal rakt in. Detta är helt klart fullgott, men i vissa spel så behöver man verkligen höra när något smyger sig på en bakifrån.

Jag kopplade sedan in dem till min telefon och testade mikrofonen i ganska skränig miljö på ett kafé och personen i andra änden hörde mig glasklart ändå.

Sammanfattningsvis så är det absolut inget fel på H6PRO från Epos i fråga om ljud och kvalitét, men det är synd att de inte är så bekväma som jag hade hoppats på och att priset är rejält saftigt för ett par trådade hörlurar. Ljudet är ju ändå viktigast och det trumfar skavankerna, så jag kan inget annat än att rekommendera dessa trådade gaming hörlurar från Epos.

Fotnot. Epos H6PRO släpps i två versioner, Closed (stängda kåpor) och Open (öppna). Skillnaden är att den stängda versionen, avskärmar, ger lite mer värme och snärtigare bas, medan den öppna (som vi testat här) inte helt otippat öppnar upp ljudbilden lite mer och även ger dig viss medhörning.

Epos skickade testexemplar för denna recension. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

2 kommentarer

Johan februari 16, 2023 - 23:43

Har ni testat rätt headset? Ni skriver closed men alla bilder visar den öppna varianten (??)

Svara
senses.se februari 17, 2023 - 14:27

Tack för rättelsen, Johan – Open skulle det ju stå, det är versionen vi testat ovan.

Svara

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.