Hem Böcker Recension: Flodskörden – Rollspelet
Guld

Recension: Flodskörden – Rollspelet

av Henric Brandt

För en liten tid sedan recenserade jag Ur Varselklotet – Rollspelet och blev helt däckad över dess perfektion. Bland annat att det fanns pedagogiska avsnitt för dig som är ovan rollspelare, att välja Mutant – År Noll-reglerna som är testade och gedigna samt att spelet utspelar sig i Simon Stålenhags fantastiska värld.

När Flodskörden – Rollespelet dök upp så trodde jag först att det enbart var en expansion till Ur Varselklotet, men så är inte fallet. Flodskörden – Rollspelet står helt och hållet på egna ben. Spelet levereras i en vackert inbunden bok på 215 sidor och den är rikt illustrerad från pärm till pärm.

Foto: senses.se - Flodskörden - Rollspelet - Fria Ligan - Närbild uppslag.
Foto: senses.se

Uppbyggnaden är densamma som Ur Varselklotet – Rollspelet; samma pedagogiska sektioner för dig som är ny spelare och reglerna tas upp på ett smart och smidigt sätt. Till en början verkar det som dessa är mer eller mindre identiska, men så är inte fallet. För precis som boken Flodskörden utspelar sig rollspelet på 90-talet och det mystiska militärområdet Slingan har gått in i en ny fas. Ryska robotar stryker omkring i jakt på att finna sig själva och massor av annat ofog finns att uppleva.

Den största skillnaden mellan Ur Varselklotet – Rollspelet och Flodskörden – Rollspelet är att du nu faktiskt kan dö. Blir du skadad och får tillräckligt många ärr (emotionella eller fysiska) så dör du eller försvinner, för evigt. Det är helt andra förutsättningar och det som förut kanske var lite mer oskyldig lek är numera dödligt allvar.

Fyra kompletta äventyr finns med i boken och här finns allt som behövs för spännande spelsessioner. Du skapar din karaktär på ett litet kick och precis som med Ur Varselklotet – Rollspelet så rekommenderar jag att vara minst fyra stycken (inklusive spelledaren) för att det ska bli så bra dynamik i gruppen som möjligt. Spelet är även detta konstruerat så att det kan utspela sig i antingen Sverige eller i USA.

Foto: senses.se - Flodskörden - Rollspelet - Fria Ligan - Närbild karta
Foto: senses.se

Det enda smolket i bägaren är (som sist) att inga tärningar ingår och att man måste skriva ut eller kopiera karaktärsarken; men det är en petitess i det stora hela och betyget blir full pott även denna gång. Ur Varselklotet och Flodskörden är två av de bästa rollspelen jag har testat. Inte bara för att jag är så förtjust i Stålenhags perfekta kombination av diskbänksrealism och sci-fi, utan för att detta är genomtänkta och välgjorda rollspel rakt igenom.

Så ett solklart måste och full pott!

Förlaget Fria Ligan skickade recensionsexemplar av detta spel. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan ni läsare (konsumenter) är de vi skriver våra oberoende intryck för.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.