Hem SpelPC Recension: Fashion Police Squad
Silver

Recension: Fashion Police Squad

av Henric Brandt

I en stad fylld av usla klädval finns det bara ett enda botemedel: Fashion Police Squad! Våra ”vapen” är modifierade symaskiner, trädgårdstomtar, läderbälten och T-shirt kanoner. Inga mer säckiga byxor, inga fula sandaler med ännu fulare strumpor. Här rensas det upp i klä-djungeln med blixtrande hastighet. Det är inte ett lätt jobb men någon måste göra det, plus att det verkar som om någon okänd makt står bakom alla dessa textila katastrofer.

Foto: ©2023 - Mopeful Games - Fashion Police Squad - Death by gnome
Foto: ©2023 – Mopeful Games

Det var först när jag började skriva recensionen som jag insåg att First Person Shooter (FPS) har samma initialer som Fashion Police Squad (FPS) och det är med hundra procent med mening kan jag tänka mig.

Foto: ©2023 - Mopeful Games - Fashion Police Squad - Fabulous!!
Foto: ©2023 – Mopeful Games

Utvecklarna Mopeful Games har gjort två väldigt smarta val med sitt FPS spel. För det första har de valt att göra det med retro-grafik och feeling. Fashion Police Force har samma härliga spelkänsla som klassiker som Star Wars: Dark Forces och Redneck Rampage. Världen är 3D men fienden du möter är i 2D. Det finns ett härligt flyt i hur du rör dig i dessa spel som spelutvecklarna har återskapat perfekt i Fashion Police Squad.

Foto: ©2023 - Mopeful Games - Fashion Police Squad - Choose your game!
Foto: ©2023 – Mopeful Games

För det andra så är valet att göra ett spel med så här härligt galen humor uppfriskande och roligt. Det är färgglatt det är knasigt men på samma gång är det välgjort. Det är bra ljud, grafik och spel-mekaniken är lätt att ta till sig.

Foto: ©2023 - Mopeful Games - Fashion Police Squad - Sexy!!
Foto: ©2023 – Mopeful Games

Fashion Police Squad har tyvärr ett par grejer som är mindre bra. Det som störde mig mest var att använda bältet för att svinga sig framåt över olika hinder. Här är spel-mekaniken inte alls lika genomtänkt och kul som resten av spelet. Det är svårt att sikta rätt och det är lätt att missa. Jag spelade om en sektion alldeles för många gånger för att det skulle vara kul. Så den delen av Fashion Police Squad fungerar sisådär. Sen med handen på hjärtat så blir spelet efter ett tag ganska likt alla FPS som någonsin har gjorts när den första förtjusningen över spelupplägget har svalnat.

Foto: ©2023 - Mopeful Games - Fashion Police Squad - Whip it!
Foto: ©2023 – Mopeful Games

Sammanfattningsvis så är Fashion Police Squad helt klart värt en rekommendation. Det här är ett roligt retro-röj med en helt unik look och story!

Mopeful Games skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.