Hem SpelPC Recension: Exoprimal

Recension: Exoprimal

av Henric Brandt

I Exoprimal slåss mänskligheten mot historiens största och mäktigaste varelser som levt på jorden – Dinosaurierna. I en nära framtid så dyker det upp olika portaler som sliter sönder tid och rum och på detta sätt kan dessa bestar komma in i vår tid. De är förvirrade, ilskna och extremt många! Nu är det upp till oss att slå tillbaka och detta sker endast online, tillsammans med andra spelare. Varje karaktär är klädd i en så kallad Exodräkt och varje dräkt har sina speciella förmågor. Det gäller att jobba tillsammans för att kunna stå emot våg efter våg av blodtörstiga dinosaurier.

Foto: ©2023 - Capcom - Exoprimal - The team againt dinosaurs.
Foto: ©2023 – Capcom

Det japanska företaget Capcom står bakom Exoprimal och är det några som kan sina Exodräkter så är det just det landet. För när jag såg trailern så fick jag direkt sköna Robotech.vibbar. Problemet var bara att jag inte såg klart hela trailern och läste på mer noggrant om vad det var för sorts spel.

För det första går Exoprimal endast att spela online med andra spelare och hela spel-mekaniken går ut på att tillsammans slå tillbaka mot våg efter våg av dinosaurier som poppar ut från olika portaler. Det finns en välgjord story som utspelar sig mellan de olika striderna, men det är inget som du som spelare kan påverka. Personligen blir jag väldigt snabbt uttråkad av såna här spel. Det blir samma sak om och om igen, även om varje uppdrag förändras beroende på vilka som spelar och vad deras färdigheter är. För i grund och botten så är det bara att skjuta på allt som rör sig och försöka döda dinosaurierna innan det andra laget hinner före.

Grafiken är å andra sidan helt makalöst snygg och spelet har hög frame rate, som jag dock upplevde sjönk rätt rejält när det blir många som slåss samtidigt (jag spelade spelet på Playstation 5). Sen bygger det även på att du måste ha ett bra och stabilt bredband. Det är något jag inte har här på landet och det var både en och två gånger som jag dog under uppdrag just för att mitt internet hickade.

Foto: ©2023 - Capcom - Exoprimal - Watch your back!
Foto: ©2023 – Capcom

Sammanfattningsvis så är Exoprimal snyggt och välgjort, med en riktigt cool story men spelmekaniskt så blir det väldigt snabbt repetitivt, även om det finns många olika exodräkter att välja mellan och du spelar med olika spelare varje gång. Jag hade hellre sett samma story, samma grafik men att detta istället var ett FPS-spel där du kunde röra dig fritt i sololäge och dina fiender var Dinosaurier. Det var ett sådant spel jag trodde det här var från trailern.

Capcom skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.