Hem SpelBräd- och sällskapsspel Recension: Drakar och Demoner – Monsterboken (Rollspel)
Guld

Recension: Drakar och Demoner – Monsterboken (Rollspel)

av Henric Brandt

Drakar och Demoner: Monsterboken är en helt ny version av den klassiska monsterboken som fanns till original-Drakar och Demoner från 80-talet. Förra året gjorde Drakar och Demoner-rollspelet comeback, och vad passar bättre än att utöka äventyret med hela 63 olika varelser och folk? Boken innehåller även en hel del uppslag och tips till olika äventyr.

Foto: Senses.se - Drakar och Demoner: Monsterboken - Uppslag # 1
Foto: Senses.se

Som jag skrev när jag recenserade huvudrollspelet så finns det en mycket varm plats i mitt hjärta för Drakar och Demoner, så det var extra kul att få sätta tänderna i den här fina, nya utgåvan av Monsterboken.

Drakar och Demoner: Monsterboken är en vackert inbunden bok på 148 sidor och varje uppslag har en ny varelse eller folkslag. Här finns en detaljerad beskrivning om dess bakgrund och färdigheter, samt en överskådlig genomgång av hur du skapar den plus en vackert illustrerad bild. Det jag gillade mest var att på varje varelse finns det en kort beskrivning om ett slumpmässigt möte med varelsen och även en kort text med rubriken “äventyrsfrö”. Med stöd av dessa två texter kan du med lätthet skapa ett ganska spännande äventyr utan att behöva hitta på precis allt själv.

Foto: Senses.se - Drakar och Demoner: Monsterboken - Uppslag # 2
Foto: Senses.se

Boken innehåller som sagt 63 varelser och sträcker sig från troll till drakar och från odöda till sjöjungfrur. Det här är verkligen ett härligt komplement till Drakar och Demoner, och här finns massor av timmars speltid att hämta. Varje sida är lättöverskådlig, och det är enkelt att skapa varelser utan att behöva lägga alltför mycket tid på att leta i olika regler.

Foto: Senses.se - Drakar och Demoner: Monsterboken - Uppslag # 3
Foto: Senses.se

Sammanfattningsvis kan jag inte ge ett annat betyg än ett måste, för precis som rollspelet är Drakar och Demoner: Monsterboken välgjort, välstrukturerat och lätt att få en överblick. Det enda “negativa” som jag kan komma på är att boken är ganska stor, och jag kan sakna den lilla, nätta boken som originalet var.

Fria Ligan skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.